ÖNCELİĞİMİZ ULUSLARARASI KAMUOYUNU RAHATLATMAK


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal EMITT Fuarı’nda yapılan açılış töreninin ardından standları gezdi. Çeşme standına gelen Bakan Ünal’ı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kaymakam Mustafa Erkayıran, Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel karşıladı. “Biraz önce Bodrum standına uğradım, Çeşme standını da ziyaret etmemek olmazdı” diyerek esprili bir yaklaşımda bulunan Bakan Ünal’ı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç Çeşme’ye davet etti. Çeşme standında 2016 yılında yapılacak çalışmalardaki önceliğini açıklayan Bakan Ünal, şu sıralar yoğun olarak uluslararası alanda uğraştıklarını söyledi.

Bakan Ünal açılış konuşmasında özellikle vurguladığı; “Terörle tüm dünyanın başı dertte, kimse terörü turizm için başkalarına eksi, kendisine artı olarak kullanmasın. Bugün ABD, Fransa, Türkiye, yarın kimi vuracağı belli olmaz” şeklindeki değerlendirmelerine atfen “Önce uluslararası kamuoyunu bir rahatlatalım. Şu anda sektör üzerindeki sorunları ele alıyoruz. Ondan sonra içeriye dönük talepleri ele alacağız. Bunun yanı sıra istihdam gibi meslek alt sınıflarını oluşturan sektörde de bir sorun oluşmasın diye çok ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Önce dışarısını halledelim, sonra Çeşme’ye geleceğim, sorunlarınızı yakından dinleyeceğiz” diye konuştu. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel de, “Sizi yakından tanıyor ve takdir ediyoruz, sizi Çeşme’de ağırlamaktan büyük keyif alacağız” diyerek Başkan Dalgıç’ın davetini yineledi.



DALGIÇ: ITB BERLİN FUARINA DA KATILACAĞIM

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç fuarın ilk gününün ardından bir değerlendirme yaptı. Çeşme olarak İstanbul’da EMİTT Turizm Fuarı’nda Çeşme’nin tanıtımını yaptıklarını söyleyen Başkan Dalgıç söylerini şöyle sürdündü:


“Bugün birinci gün ve çok yoğun bir kalabalık, güzel bir ilgi var. Hem bölgemizi tanıtmak, hem de 2015’den beri devam eden olumsuz havanın etkisinin 2016’da minimize edilmesi için çaba gösteriyoruz. Geniş anlamda Çeşme olarak, bütün işletmeleriyle, turizm camiasıyla buradayız. Güzel bir fuar oluyor. Buradan önümüzdeki yaz ile ilgili sezonumuza katkı sağlamış olacak dönmeyi umuyorum. 40 gün sonrada dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin var. Turizmcilerimiz oraya da katılacaklar. Bizim de programımız uyarsa destek amacıyla mutlaka katılacağım.”




ERKAYIRAN: ÇEŞME ARTIK BİR DÜNYA MARKASI

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme’nin New York Times gazetesi tarafından 2016 yılında gezilebilecek, gidilebilecek 52 yer içerisinde 14. sırada seçildiğini anımsatarak, “Bunu anlamı şudur: Çeşme artık yalnızca ülkemizin bir turizm merkezi değil, dünyada da bilinen bir turizm merkezi. Yani marka bir ilçemiz var. Deniz, kum, güneş zaman içerisinde yetmiyor. O zaman bizlere düşen görev de, ilçemizin var olan turizm değerlerini daha ileriye taşıyabilmek, daha fazla turist çekmek olmalı. Ümit ederim ki, 2016 yılı Çeşme turizmi açısından güzel bir yıl olacak.


Biz de elimizden gelen çabayı böyle olması için göstereceğiz. Ayrıca standımızı ziyaret eden Bakan Mahir Ünal’a da verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.


ÖNCEL: BAKAN MAHİR ÜNLÜ’YÜ EN KISA ZAMANDA ÇEŞME’YE BEKLİYORUZ


Çeşme Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ise ilk günün sonunda yaptığı değerlendirmede, 2016’nın zor bir yıl olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:


“2015 tüm aksiliklerin bir araya geldiği bir yıldı, 2016’ya da iyi bir yıl başlangıcı yapmadık maalesef. Özellikle Rusya’yla yaşanan kriz, ardından diğer ülkelerin Türkiye hakkındaki olumsuz tavırları oldu. Güvensiz ülke diye kruvaziyer seferlerinin iptal olması tabii ki moralimizi bozdu ama otellerimizi kapatmamız söz konusu olamayacağına ve turizmden geçinen milyonlarca insan olduğuna göre, bunlarla mücadele edip, engelleri aşıp yolumuza devam etmemiz gerekiyor. ÇEŞTOB olarak 23 yıldır yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Çeşme’nin tanıtımını yapıyoruz. Bu yıl tanıtım çalışmalarına daha ağırlık verdik. Geçen yılı az bir düşüşle kapattık bu yıl da yine aynı seviyelerde olmasını bekliyoruz. Biz iç turizmden en çok faydalanan ve iç turizmden geçinen bir beldeyiz. O yüzden İstanbul EMİTT Fuarı da bizim için çok önemli bir fuar. Çeşme’nin müptelası olan, Çeşme’nin tiryakisi olan binlerce insan var. o yüzden Çeşme’nin olumsuz gidişattan çok fazla etkileneceğini sanmıyorum. Şimdi sırada ITB Berlin Turizm Fuarı var. Almanya’da da Çeşme’yi temsil edeceğiz. Onun ardından da İstanbul’da sezona doğru yine bir Çeşme lansmanı yapılacak. Çeşme’nin tanıtımına çok büyük destek veren, maddi ve manevi katkı sağlayan Belediye Başkanı Dalgıç’a da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte Bakan Ünal’ı Çeşme’ye davet ettik, kendilerini en kısa zamanda Çeşme’de görmeyi arzu ediyoruz."


Fulya Omaç / Çeşme