Almanya'nın Freiburg kenti yakınında Rust kasabasında 95 Hektar alana kurulu olan eğlence parkında 3 bin 600 kişi çalışıyor.

 

2012 yılına kadar yılda 4-4,5 milyon kişinin ziyaret ettiği eğlence parkı bu yıl Mart-Temmuz ayı içinde ziyaretçi sayısı 2 milyonu geçerek yeni rekor kırdı. Eğlence parkı içinde 5 otelle hizmet veren 'Avrupaparkı önümüzdeki yıl içinde 6. otelin inşaatına başlıyor. Park içinde 100'den fazla atraksiyon, şov, müzik  eğlence ,birbirinden farklı macera trenleri, Avrupa ülkelerin temasını konu alan eğlence merkezleri ziyaretçileri parka çekiyor.

 

Fransa, Almanya, İsviçre üçgeninde bulunan 'Avrupaparkı' her yıl değişik yeniliklere imza atıyor. Geçtiğimiz yıl 5 milyon ziyaretçiyle yeni rekor kıran 'Avrupaparkı'  2015 yılında ziyaretçi sayısın 5 milyonu geçmesini hedefliyor.

 

Avrupaparkın sahibi Roland Mack (65), "Hedefimiz her yıl daha hızlı, daha çok büyümek yerine herkese özellikle ailelere zengin eğlence ve kısa tatil imkanı sunmak" dedi.

 

2016 yılında 10 milyon Euro'dan fazla yatırımla yeni inşa edilecek salonlarda konser, şov, tv. programların yapılacağı belirtildi. Avrupaparkın yaz sezonu 8 Kasım'da sona eriyor. 9 Kasım tarihinde eğlence parkında kış sezonu başlıyor.