Almanya’nın Freiburg kentinin Rust kasabasında 95 hektar alana kurulan ‘Avrupaparkı’ Fransa ve İsviçre’ye yakınlığıyla her yıl yeni ziyaretçi rekoruna imza atıyor.

Geçtiğimiz 2015 yılında 40. kuruluş yılını kutlayan ‘Avrupaparkı’ geçen sezon 5 milyon ziyaretçiyle yeni bir rekora imza atmıştı. Yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Avrupaparkı’nın yaz sezonu 6 Kasım tarihine kadar devam ediyor.

Yaz sezonunun bitimiyle eğlence parkında kış sezonu başlıyor. Almanya’nın en büyük, dünyanın en iyi 10 eğlence parkı arasında yer alan Avrupaparkı ziyaretçilerine 100’den fazla atraksiyonla unutulmayacak kısa tatil imkanı sunuyor.

Park içinde 13 Avrupa ülkesinin tanıtımıyla, farklı ülkelerin mutfağı, kültürü, eğlenceleri ziyaretçileri çekiyor. Beş bin kapasiteli beş büyük otelle hizmet veren Avrupaparkı değişik, hızlı macera trenleri, su parkları, sinema, şov, dans, güzellik yarışmalarıyla sürekli Avrupa’da isminden söz ettiriyor. Saat 9.00- 19.00, hafta sonları 20.00’ye kadar açık olan eğlence parkı ziyaretçilerine özel günlerde konserler, farklı parti programıyla gece yarısına kadar açık oluyor. Giriş ücreti 44,50 Euro, yaşları 4-11 olan çocuklar için 38,50 Euro, ayrıca engelli, emekli, öğrenci, grup tenzilatı yapılıyor. 0-4 yaş arasında küçük çocuklardan ücret alınmıyor. Avrupaparkı hakkında daha çok bilgi edinmek isteyenler
www.europapark.de adresinden faydalanabilir.