Almanya'nın Bad Kreuznach kentinde bulunan Karadeniz Gümüşhanespor Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi'ne, Almanya'nın farklı kentlerinden Gümüşhaneliler akın etti. 

AB BAKANI VOLKAN BOZKIR DA GÜMÜŞHANELİLERİ SELAMLADI

Gecede protokol masasında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Karadeniz Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İsa Şenel, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcısı ve AKP İstanbul Milletvekili Aday adayı Köksal Kuş, Bad Kreuznach Bölge Başkanı Musa Şenel ve Avrupa Gümüşhane Dölek Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ünsal Gür yer alırken, bir dizi toplantılara katılmak için Almanya'da bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, etkiliğin başında salona gelerek "Bu güzel buluşma ve dayanışma girişiminiz için sizleri kutluyor ve etkinliğinizin hayırlı geçmesini diliyorum" diyerek Gümüşhanelileri selamladı ve salondan ayrıldı.


Etkinlikte salonu dolduran Gümüşhaneliler, birbirleriyle hasret gidermenin yanı sıra çalınan davul zurna ile memleket oyunlarını oynayarak büyük bir coşku yaşadılar. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, hemşehrileri ile horon oynadı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda birlik mesajları verilirken, dünya çapında tanınmış İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi'nin hayatı da davetlilere anlatıldı.

Etkinlikle ilgili habercilere konuşan AKP Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Gümüşhaneli hemşehrilerimiz, Türkiye'nin dört bir etrafında yoğun katılımlı etkinlikler gerçekleştirirler ama bugün Almanya'da düzenlenen gecede her yönüyle muhteşemdi. Sabah saatlerinden itibaren hemşehrilerimiz, birbirleriyle samimi sohbetlerle hasret giderdiğini ve kucaklaştığını görmek, bizleri mutlu etti. Avrupa'nın göbeğinde böylesine bir birlik ve beraberlik sergilenmesi de, çok güzel ve anlamlıydı. Hemşehrilerimizin bu coşkuyu yaşanmasına vesile olan Ömer Faruk Şenel ve Salih Eren başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YILLAR SONRADA KÜLTÜRLERİNİ UNUTMADILAR

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, "Hemşehrilerimiz, yıllar önce memleketimizden ayrılarak iş ve aş için Avrupa'ya geldiler. Buralara yurt edinen hemşehrilerimiz, yıllar geçse de kültürlerinden hiç kopmadılar, geleneklerimizi en güzel şekilde yaşatıyorlar. Gümüşhane folklorunun ve yemeklerinin böylesine sergilendiği bir etkinliğe şahit olmak, hemşehrilerimizin coşkusuna ortak olmak beni de mutlu etti" dedi. 

Etkinlik için salonu dolduran Gümüşhaneliler, yöre sanatçıları Onur Akgül, Nedim Saraç ve Hüseyin Kayan'ın sevilen müzikleriyle gece boyu eğlendiler. Aslen Gümüşhaneli olan Beşiktaş'ın file bekçisi Tolga Zengin'in forması ve el çizmesi ile hazırlanan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi tablosu, derneğe gelir amaçlı açık artırmayla satışa sunuldu.