Arkas Holding ana sponsorluğunda Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK), Uluslararası Çeşme Yat Kulübü (ICYC) ve Çeşme Marina iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Arkas Aegean Link Regatta’nın Çeşme - Sakız Adası arasındaki ilk yarışı dün gerçekleştirildi.

Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme ve Sakız Adası Belediyeleri destekleriyle organize edilen ‘Arkas Aegean Link Regatta’ya 51 tekne katıldı. Bu yıl Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, Bavaria Yachting Türkiye distribitörü Gül - Taner Gümüş de yelken açan yarışmacılar arasındaydı. Çeşme’nin yaz aylarında 15-20 mil gücünde esen meşhur melteminde önce IRC, ardından da Destek sınıfları start aldı. Planlanan parkurda önce kuzeye doğru orsa seyriyle 2 mil tırmanan tekneler daha sonra Çeşme - Sakız Boğazı’ndaki adaları sancakta bırakarak Sakız Liman girişinde finiş yaptılar. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl Sakız Belediyesi ve Sakız Yarış Kulübü’nün botları yanaşmaya destek verdi. Tekneleri Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ile Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Konstatinos Vezeris karşıladı. Sakız Ticaret Odası yanaşan teknelere içinde adaya özgü yerel ürünlerin yer aldığı özel hazırlanmış kutuları ikram etti.

ÇİFTETELLİ, YEDİKULE, SİRTAKİ, ZEYBETİKO, KASABİKO

Ege’nin mavi sularında rüzgar ve dalgalarla çetin bir mücadele ile dostça rekabetin ardından Sakız’a ulaşan 51 teknedeki yaklaşık 500 yarışmacı için Sakız Belediyesi tarafından Chandris Hotel'de bir kokteyl prolange verildi.

Sakız Belediye Başkanı Monolis Vournous, Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer ve Çeşme Marina Genel Müdürü Can Alaktan, Sakız Belediyesi Turizm Müdürü Rena Damigou, Sakız Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Konstatinos Vezeris da geceye katılanlar arasındaydı.

Kokteylde Grup Avgoustidis’in seslendirdiği Çiftetelli, Yedikule, Sirtaki, Zeybetiko, Kasabiko, Karşılama, Hasoposervika gibi parçalar eşliğinde yatçılar gecenin geç saatlerine kadar eğlenerek günün yorgunluğunu attılar.

Kardamyla Yerel Dans Topluluğu ile Türkiye’den gelen dansçıların gösterileri yarışmacı konuklar tarafından beğeniyle izlendi.

Bernard Arkas da zaman zaman piste çıkarak, eğlenen yatçıların arasında katıldı.

Protokol Masası; Semra - Muhittin Dalgıç (Çeşme Belediye Başkanı), Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, Fulya Omaç, Astrolog Nurten Certel, Ahmet Aktaş

SAKIZ’IN KEYFİNİ ÇIKARIN

Gecede bir konuşma yapan Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, “Çeşme'den gelen tüm konuklarımıza ‘Hoşgeldiniz’ demek istiyorum. Aramızda yarışlara katılan Çeşme Belediye Başkanı da bulunuyor, kendisini tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonların yapılabilmesi için büyük destek gerekiyor. Arkas bu görevi üstlendiği için kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Rüzgar da bu yarışların yapılabilmesi için çok idealdi. Ayrıca 3 gün boyunca buradasınız. Sakız’ın plajlarını, tarihi ve görülmesi gereken yerlerini keşfetmek için güzel bir fırsatınız var, bunu değerlendirmenizi diliyorum” diye konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous ve eşi.

50 MİLLİK PARKUR

IRC 1-2-3-4-5-0 ile Destek 1-2-3 kategorilerinde yaklaşık 500 yelkenci Çeşme ile Sakız adası arasındaki parkurda kupa için mücadele verdi. 30 Ağustos’ta başlayan Arkas Aegean Link Regatta, 2 Eylül’de Before Sunset Beach’te düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Toplam 50 mil yol kat ederek zorlu ve bir o kadar da keyifli seyir yapacak yarışçılar, Sakız Adası’nda Osmanlı’dan kalma tarihi zenginlikleri de deneyimleyerek yarışın tadını çıkaracak.

ÇEŞME - SAKIZ ETABI ÇOK KEYİF VERDİ

İlk gün yarışı sonunda şu sonuçlar elde edildi:

IRC 5 sınıfında; Farmer birinci, Kalkış Foraton ikinci, Miranda üçüncü oldu.

IRC 4 sınıfında; Goodday Sunshine birinci, Kayk Apaz – Kömürcüoğlu ikinci, Yediçeriler üçüncü oldu.

IRC 3 sınıfında; Yunus Marin Cygnus birinci, Ayk-Blue Miles ikinci, Mare üçüncü oldu.

IRC 2 sınıfında; Arnes birinci, Ladies First ikinci, Shak Shuka 2 üçüncü oldu.

IRC 1 sınıfında; Shaker birinci, Garanti Sailing-Lemon ikinci, First Lady üçüncü oldu.

IRC 0 sınıfında:

Anything / Dere Construction birinci, Comet A Arkas ikinci, Göztepe Yelken 1925 üçüncü oldu.

Destek 3 sınıfında:

Uysal Market Efe birinci, Candid ikinci, Anarada üçüncü oldu.

Destek 2 sınıfında:

Fun Lemon - Odeabank birinci, Happy Lemon ikinc,i Ease üçüncü oldu.

Destek 1 sınıfında:

Fagotto birinci, Prime Time ikinci, Aurora üçüncü oldu.

İKİNCİ GÜN FREE, ÜÇÜNCÜ GÜN SAKIZ - ILICA ETABI VAR

Yarışmacılar etkinliğin ikinci gününde Sakız Adası’nı gezerek keyifli bir gün geçirirken, üçüncü gün Sakız Adası’ndaki brifing sonrası başlayacak yarış, Ilıca Körfezi’nde son bulacak ve tekneler yarış bitiminde Çeşme Marina’ya dönecekler. Üçüncü günde yarışmacılar için Paşalimanı Aquente’de Barbekü Partisi verilecek.

ÖDÜL TÖRENİ BEFORE SUNSET’TE

Yarışmanın son günü olan 2 Eylül’de Çeşme Marina’dan start alacak tekneler Before Sunset Beach’e yelken açacak. Yarış bitiminde yine Çeşme Marina’ya dönecekler. Yarışın kapanış partisi ve ödül töreni Before Sunset Beach’te gerçekleştirilecek.

Fulya OMAÇ / Sakız Adası - YUNANİSTAN