Kirazları ağaçtan toplama keyfi yaşadılar

Almanya'nın liman kenti Hamburg yakınlarında geleneksel olarak yapılan “Kiraz Festivali” muhteşem ve keyifli geçti.

Hamburg yakınında Alten Land kiraz, elma, çilek üretimi yapan üreticiler, mevsimine göre festival düzenliyor. Bu yıl düzenlenen kiraz festivali kapsamında kiraz bahçelerinden isteyenler kovalarla ve sepetlerle ağaçtan kiraz toplayıp satın alma imkanı buldu.

Hamburg ve çevresinden çok kişi çocuklarıyla birlikte kiraz bahçelerine gidip ağacından taze kirazları toplayıp satın alıyor. Kiraz toplayanlardan Birsen Çelik, “Hava güneşli ve sıcak. Böyle güzel bir günde arkadaşlarla birlikte kiraz festivali kapsamında sunulan bu imkandan faydalanmak istedik. Hem keyifli vakit geçiriyoruz hemde kiraz toplamasını çocuklar öğreniyor. Dolayısıyla Hamburg'a yakın olan elma, kiraz bahçelerini geziyoruz ve yine kirazdan, elmadan yapılan ev pasta çeşitleri, reçel çeşitleri satılıyor. Doğada pasta yeme keyfini de tadıyoruz. Fiyat olarak her yerde satılan normal ücret ama çürük olmayanları toplama imkanın var. Ayrıca elma zamanı elma, çilek dönemlerinde hep geliyoruz. Herkese özellikle çocuklu ailelere tavsiye ederim” dedi.

Üreticiler ise, havaların iyi olması kirazların çok daha lezzetli olmasına neden olduğunu belirtirken bir yıl öncesine göre satışlarda yüksek oranda artış olması memnun ettiğine vurgu yapıyor.

Emine SONUGÜR / ALTEN LAND