Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BALDER) tarafından düzenlenen iki günlük hıdrellez adlı açık hava şenliğine, iki gün boyunca adeta insan akını yaşandı.

Balıkesir'in kültür zenginliğinin sergilendiği şenliğin ikinci günün de, Türkiye'den davet edilen Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi'nin pehlivanları yağlı güreşi, Pamukçu Bengi Zeybek Ekibi de, Balıkesir yöresinin kız isteme ve kına gecesini tanıttı. Oldukça ilgiyle izlenen ve daha çok gösteri amaçlı yapılan yağlı güreşlerin final müsabakası, başpehlivan unvanı bulunan Kadir Ergin ile Fevzi Çakır arasında gerçekleşti.



Balıkesirli cazgır Osman eşliğinde yapılan müsabakayı rakibini altın puan uygulamasıyla yenen Kadir Ergin, Moers başpehlivanı oldu. Dereceye giren pehlivanlara madalyalarını, BALDER Başkanı Önder Bulaşma verdi. Şenlikte yapılan ağa seçimini de, 1100 Euro karşılığında Celal Onart kazandı. Daha sonra kızlı erkekli Pamukçu Bengi Zeybek Ekibi'nin kız isteme ve kına gecesi gösterisi ise, şenlik alanını dolduran iki bini aşkın davetli tarafından beğeniyle izlendi. Türkü atışması ve yöre müziği eşliğinde sergilenen folklor gösterisi, izleyenlerden bol bol alkış aldı. Günün sonunda Balıkesir'in yöre sanatçısı olan Tamer Öztoprak, hemşerilerine bir konser verdi.