Karnaval eğlencelerin en hızlı dönemi ise bu hafta sonu her yerde başladı. Fransa'nın Strasbourg kentine sınır Almanya'nın Kehl kentinde karnaval geçiti dün yapıldı.

Fransa, Almanya, İsviçre'den gelen karnavalcılar rengarenk kostümleri ve ilginç maskeleriyle cadde kenarında binlerce izleyenleri coşturdu.

Çok sayıda müzik grupların katıldığı karnavala 100'den fazla karnaval grubu da eşlik etti. Karnavalcılar cadde kenarlarında eğlenceleri izleyen çocuklara şeker, çikolata, patlamış mısır verdi.  Karnaval eğlencelerin en hızlı dönemin başlamasıyla eğlenceler 12 Şubat Perşembe günü 'Kirli Perşembe', 15 Şubat Pazar ' Fastnacht  Sonntag', 16 Şubat Pazartesi 'Rosen Montag (Gül Pazartesi) resmi geçit, kortejlerin yapıldığı gün eğlenceler doruğa çıkıyor. 17 Şubat Salı 'Karnaval Salı'sı', ve 18 Şubat Çarşamba günü (Ascher Mittwoch) 'Kül Çarşamba' günü gece saat 23.11'de karnaval eğlenceleri Almanya'da sona eriyor.



Almanya'da karnavalın en hızlı dönemi başlarken polis teşkilatları trafikte denetimleri artırdı. Eğlencelerde taşkınlık yapılmaması, alkollü araç sürülmemesi her karnaval eğlencelerinde olduğu gibi yinelendi.