Almanya'da dünyaca ünlü haftalık olarak yayınlanan Stern dergisinin kurucusu Henri Nannen adına verilen gazetecilik ödülü bu yıl Türkiye’den Banu Güven de layık görüldü. 

Hamburg'da bu akşam saat 19:00 da başlayan ve yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan törene basın, politika, ekonomi ile kültür çevrelerinden davetli 500 konuk katıldı. Ödül töreni Dammtor semtindeki Curio-Haus salonunda yapıldı. Ödü töreninde, sunumu "Günebakış" programının spikeri Caren Miosga yaptı.

ÜNLÜ KOMEDYEN SERDAR SOMUNCU ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

Törende kısa bir konuşma yapan ünlü komedyen Serdar Somuncu şunları söyledi: "Ülkelerinde gazetecilik faaliyetlerinden dolayı ödül yerine, cezaevlerine atılan gazetecileri düşünmek zorundayım". Somuncu üstü kapalı olarak 'Evet' oyu verenleri de eleştirdi ve "Ülkemde demokrasi yerine Diktatörlüğe oy verenleri de anlamıyorum" dedi.

Törende oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Banu Güven (47), Nannen ödülü için "bu ödül Türkiye'deki basın özgürlüğü mücadelesi veren tüm gazetecilere verilmiştir" dedi.

Alman medyasının tanınmış simalarınn hemen çoğunun yer aldığı Ödül Töreni'nde bir konuşma yapan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise, (SPD) Türkiye'deki tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ve diğer gazetecilerin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Gabriel, "Deniz Yücel'in serbest bırakılması için çaba sarfediyoruz" dedi.

STERN DERGİSİ ÖDÜLÜ BANU GÜVEN'E VERECEĞİZ DEMİŞTİ

Sigmar Gabriel ile Christian Krug

Stern Genel Yayın Yönetmeni Christian Krug ise, Banu Güven’in Türkiye’de basın özgürlüğü için verdiği mücadeleden ötürü Özel Ödül’e layık görüldüğünü ifade etti. Krug,  "Bu ödülle Türkiye'deki devlet baskısına maruz kalarak zor şartlarda mesleklerini icra etmek isteyen gazetecileri unutmadığımızı göstermek istiyoruz."dedi.

Stern dergisinin kurucusu ve eski Genel Yayın Yönetmeni Henri Nannen (1913-1996) adına 2005 yılından beri verilen ödüller Almanya'da gazetecilik alanındaki saygın ödüller arasında yer alıyor.