Özgener ve ekibi ödüle boğuldu

Bu yıl 11. kez düzenlenen ve beş yıldır da Avrupa'nın en büyük açık deniz balıkçılık yarışması unvanına sahip Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, Turkcell Platinum’un ana sponsorluğunda 5-8 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşen turnuvaya katılan 77 tekne, 1.200 kilometrekarelik alanda en büyük ve en fazla balığı yakalamak için kıyasıya ama centilmence yarıştı. Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na iş dünyasını tanınmış isimlerinden Cem Boyner, Uğur Işık, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Turgut Konukoğlu, Deniz Özkardeş, Oğuz Özkardeş, Bülent Akgerman, Erkut Soyak, Enis Ülgen, Sinan Kosif, Cefi Kamhi, Zeki Koen, Can Kestelli, Devlet eski Bakanlarından Kürşat Tüzmen ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. Cuma ve Pazar günü yapılan balık avı, ödül töreni ve kapanış partisiyle sona erdi.

TURNUVANIN YILDIZI TORNADO EKİBİYDİ

Açık denizde sportif balıkçılığa meraklı iş dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı turnuvada, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener’in Tornado ekibi, turnuvanın ilk gün yarışında yakaladıkları ve 2 saat süren mücadele sonunda tekneye alınan 87 kiloluk Bluefin Orkinos ile birinci gelerek, ‘En Büyük Balık’ kategorisinde AIFT - 7.500 TL nakit hediye çeki, Turkcell’den T-80 cep telefonu, Volvo’dan 10.000 TL nakit indirim çeki, Seadoo Scooter, Gopro Hero 6 kazandılar. Ekibe ödüllerini Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu takdim etti.

Mahmut Özgener, Can Özgener, Cem Özgener, Ethem Çolak, İsmail Cider, Özdemir Kuran, Burhan Can ve Recep Can’dan oluşan ekip ayrıca yakaladıkları 47,70 kg Bluefin Orkinos ve 729,30 puanla ‘En Fazla Balık’ kategorisinde ikinci oldular. AIFT - 4.000 TL nakit hediye çeki, Huawei’den P10 cep telefonu, North Star’dan 5.000 TL hediye çeki, Antmare’de 2 gün 2 kişi konaklama, Mazmoz’dan Aftco Kakıç kazanan ekibe ödüllerini Çeşme Belediye Başkanı Muhitin Dalgıç takdim etti.

Bu arada ‘Yakala/Bırak’ kategorisine dört tekne girdi. Tornado kılıç balığı, Selmush Blufin Orkinos, Omnia Blufin Orkinos, X-Shark ise Blufin Orkinos yakalayıp geri bıraktı.

X-SHARK EN FAZLA BALIĞI YAKALADI

‘En Fazla Balık’ kategorisinin birincisi ise; Ercan Tabak, Fethi Gümüş, Adnan Bilgütay, Kerem Şengezer ve Mehmet Önder Köse’den oluşan X-Shark teknesi ekibi oldu. Ekip yakaladıkları 63,500 kg Bluefin Orkinos, 56 kg Bluefin Orkinos, 39,700 kg Bluefin Orkinos ile toplam 955,20 puana ulaşarak AIFT - 7.500 TL nakit hediye çeki, Turkcell’den T-80 cep telefonu, North Star’dan 10.000 TL hediye çeki, Seakeeper’dan Bluefın P3 model 2 adet su altı lambası kazandılar. Ekibe ödüllerini Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara takdim etti.

EN FAZLA BALIK ÜÇÜNCÜSÜ WHALE RIDER

Talip Altuğ Aksoy, Ünal Aygenoğlu ve Hakan Tekinoğlu’ndan oluşan Whale Rider teknesi ekibi yakaladıkları 58,800 kg Bluefin Orkinos ile 352,80 puan alarak ‘En Fazla Balık’ kategorisinde üçüncülük ödülünü aldılar. AIFT - 2.500 TL nakit hediye çeki, Viento’da 2 gün 2 kişi konaklama, Mazmoz - Accurate 600 X Nn ve North Star’dan 2.000 TL hediye çeki kazanan ekibe ödüllerini Volvo Pazarlama ve Satış direktörü Kubilay Polat takdim etti.

İYRİBOZ VE PENNETTİ ÇEŞME’YE DEĞER KATIYORLAR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski Başkanı Mahmut Özgener ödül töreni öncesinde verdiği özel demeçte, kazanıp kazanmamanın önemli olmadığını, önemli olanın bu organizasyona katılmak olduğunu söyledi. Özgener, “Çünkü hakikatten keyifli bir hafta sonu geçirdik. Çocuklarımızla, dostlarımızla hem yarışmada, hem de karadaki keyifli ortamda beraber olma fırsatı bulduk. Bu turnuvanın güzel bir özelliği de bu. Sadece yarışma sırasında değil, balık avlarken değil, balık avı süresi haricinde de keyifli dakikalar geçirdiğimiz bir organizasyon. O nedenle burada olmak keyifli. Ben ve ekibimiz her sene bu organizasyona katılıyoruz. Üstelik bu sene büyük ödülü kazanınca daha da keyifli oldu. Çocuklarım da ilk defa kazanmış oldular. Onların mutluluğu, bana da ayrı bir mutluluk verdi” diye konuştu.

Sözlerinin bu noktasında Murat İyriboz ve Elvio Pennetti’ye özel bir parantez açmak istediğini vurgulayan Özgener konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu organizasyonla 11 yıldır hem bizlere keyif yaşatıyor, hem de Alaçatı’ya dolayısıyla Çeşme’ye de büyük bir değer katıyorlar. Murat’ın dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara bizzat katılarak elde ettiği deneyimlerin üzerine, Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti’nin profesyonelliği eklenince ortaya mükemmel seviyede bir organizasyon çıktı. Alanında Avrupa’nın en büyüğü olduk. İnşallah bu şekilde devam ederler. Her ikisine ve diğer organizasyon yetkililerine, ayrıca verdikleri destek nedeniyle sponsorlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

300 YARIŞMACI İKİ GÜN MÜCADELE ETTİ

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise yaptığı kısa konuşmada, organizasyonu gerçekleştirenlere ve yarışan ekiplere katılımları için teşekkür etti, birinci gelen ekibi kutladı.

Çeşme Kaymakamı H. Mehmet Kara ise iki gündür süren bir mücadeleye 300’e yakın yarışmacının katıldığını belirterek, “Yarışmanın huzur, rahat ve dostluk içinde geçmesini umuyorduk, temennimizde gerçekleşti. Dostluk, arkadaşlık, kardeşlik kazandı. 300 arkadaşımız mutluluk içinde yarıştılar, kendilerini ve organizasyonu yapanları tebrik ediyorum. Bu kadar kişiyi ve tekneyi bir araya getirdiler. Çeşme’den, Alaçatı’dan tüm Türkiye’ye dostluğun, kardeşliğin yarışmanın mesajını verdiler. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu turnuvaya belediye başkanının da emeği çok geçti. Çeşme’nin, Alaçatı’nın Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında Germiyan Festivali, Yat Yarışması, Alaçatı Ot Festivali, Balık Avlama Yarışması gibi etkinliklerle sürekli Çeşme’yi gündemde tuttu, bir hareket kazandırdı. Huzurlarınızda kendilerine Çeşme Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

ŞÖLENİN BİR PARÇASI OLMAK ÇOK GÜZEL

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, organizasyonun ana sponsoru olarak mutluluk duyduklarını ifade ettiği konuşmasında şöyle konuştu:

“Sevgili Murat, Elvio, Alaçatılılar, Çeşmeliler, İzmirliler bizi bu güzel şölenin bir parçası yaptığınız için çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Seneye daha büyük balıklara.”

Fulya OMAÇ / Çeşme