Yapılan değişiklikle artık ihracatçıların hususi damgalı pasaport alabilmesi için her takvim yılında ihracat yapmaları şartı aranmayacak.

Son üç takvim yılında yapılan toplam ihracat tutarı ortalaması kanunda belirtilen oranda olan ihracatçılar yeşil pasaport alabilecek.

Değişikliğe göre, son üç takvim yılındaki toplam ihracat tutarının ortalamasının kanunda belirtilen oranda olması, yeşil pasaport verilmesi için yeterli olacak.

5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 14’üncü maddesi kapsamında belirtilen tutarda ihracat yapan firma yetkilileri, hususi damgalı pasaport alabiliyordu. Resmi Gazete’de önceki günlerde yayımlanan 214 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar” da değişiklik yapıldı.

İhracatçıya yeşil pasaport, üç yılın ihracat ortalamasına göre verilecek

Yapılan son değişiklikle hususi damgalı pasaport verilmesi için “her takvim yılında ihracat yapmak şartı” kaldırıldı. İhracatçı artık son üç takvim yılında yapılan toplam ihracat tutarının ortalaması kanunda belirtilen oranda ise, firma yetkililerine hususi damgalı pasaport alabilecek.