Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 69. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü için yarışan Fatih Akın'ın son filmi Altın Eldiven (Der Goldene Handschuh) şiddet sahneleriyle eleştirmenleri ve izleyicileri iki kampa böldü. Altın Ayı ödülünün bu yıl kime gideceği yarın akşam açıklanacak.

1970'li yıllarda Hamburg'da yaşayan ve kadınları vahşice testere ile keserek öldüren seri katil Fritz Honka'nın gerçek hikayesini anlatan yapım, Fatih Akın'ın korku-kara mizah tarzında çektiği ilk film olma özelliğini taşıyor.

Fatih Akın'ın Hamburglu yazar Heinz Stunk'un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan senaryo, tüm gerçekliğiyle seri katilin hayatını gözler önüne seriyor.

30'lu yaşlarında kendi halinde bir hayat süren Fritz Honka gündüzleri tersanede çalışan bir işçidir. Honka'nın tek sosyal eğlencesi Hamburg'un dünyaca ünlü eğlence merkezi St. Pauli semtindeki bir bara giderek sarhoş olana kadar içmektir. Bu bar, toplumun dışına itilmiş ve düşük gelirli işlerde çalışan kişilerin bir araya geldiği bir mekandır.

Fritz Honka, bu barda tanıştığı hayat kadınlarıyla birlikte olur. İstediğini yapmayan kadınları parçalarına ayırıp şehrin belirli yerlerine atar ya da bu parçaları evindeki bazı gizli yerlere saklar. Komşuları kötü kokudan rahatsız olsa da bir sonuç alamazlar. Pencerelerini bile kapattığı çatı katındaki dairesinden gelen ağır koku binaya yayılsa da Fritz Honka, eve getirdiği kadınlar burnunu tutunca, “Binadaki pis yabancılar” diyor.

Çürük dişleri, eğri vücut yapısı ve büyük burnuyla korkunç bir görüntüye sahip olan ve izleyicinin sınırlarını zorlayan Fritz Honka karakterini 1996 doğumlu Alman oyuncu Jonas Dassler oynuyor.

ALTIN ELDİVEN FİLMİ SEYİRCİ VE ELEŞTİRMENLERİ İKİYE BÖLDÜ 

21 Şubat'ta Avrupa'da gösterime girecek olan Altın Eldiven'i ("Der goldene Handschuh") izleyen seyirci ve eleştirmenler daha şimdiden iki kampa bölünmüş durumda. Birinci kamptakiler filmi yerden yere vuruyor. Diğer taraf filme övgüler diziyor. Sadece şiddet değil, sefil, yağlı saçlı, zavallı, hayatı ıskalamış insan manzaraları, başını sokacak bir yeri olmayan hüzünlü, çaresiz yaşlı kadınlar... Fatih Akın, romana tamamen bağlı kalmış. Kitabın dışına çıkmıyor.

FATİH AKIN: KADINLAR EN İYİSİ FİLMİ GÖRMESİN

İlk kez korku filmi ile gündeme gelen Filmin yönetmeni Fatih Akın eştirilere karşı, “Bu bir korku filmi. Korku filmi demek korkutmak demek. İnsanları korkutmak demek. Dilerim filmim insanları sarsar. Özellikle fe erkekleri. Kadınlar en iyisi filmi görmesin. Erkekler baksın. Ben erkeklere, kadına şiddetin ne kadar alçakça, çirkin ve üzücü olduğunu göstermek istedim” diye cevap verdi. 

Almanya'nın en önemli yönetmenleri arasında yer alan Fatih Akın, 2004 yılında çektiği Duvara Karşı filmiyle Altın Ayı ödülüne layık görülmüştü. Temmuzda, Solina, Cennetin Kıyısında, Paramparça ve İngilizce çektiği The Cut (Kesik) filmleriyle oldukça ses getiren Fatih Akın'ın son filmi Altın Eldiven (Der Goldene Handschuh) 21 Şubat'ta Avrupa'da gösterime girecek.