Fulya OMAÇ / Çeşme  


ALAÇATI BALIK AVI’NDA PATRONLAR RASTGELE DEDİ

Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve dört gün sürecek olan 20 bin dolar ödüllü ‘Alaçatı Uluslararası Balık Avı Turnuvası’ ‘Kaçan Balık Büyük Olur’ sloganıyla Alaçatı’da 82 teknenin açılmasıyla start aldı. Dört gün sürecek olan turnuvanın ilk iki gününde teknelerin Alaçatı Marina’ya yerleşmesi, kayıt işlemleri ile yarışmacılarla yarışma kurallarının açıklanması ve yarışma alanının tanıtımının yapıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Turnuvanın üçüncü gününde (c.tesi) ise yarışmacılar en fazla ve en büyük balığı yakalamak için Yunanistan ve Türkiye karasularının altışar mil açığında, uluslararası sularda 400 milkarelik alanda avlanmaya çıktılar.


Geçtiğimiz yıl hava şartlarının çok sert olması nedeniyle ilk gün yapılan avlanma hakem kararıyla iptal edilmiş, birçok yarışmacı elleri boş dönmüştü. Bu yıl ise adeta geçen yılın acısını çıkaran yarışmacılar havanın da güzel olmasından yararlanarak keyifli bir av yaptılar. İlk gün tutulan en büyük balık ise Sinan Kuran ve Metin Uzelli’nin yarıştığı Shamu teknesi ekibinin yakaladığı 35 kilo 120 gram gelen Bluefin Orkinos oldu. İlk gün toplam 14 adet balık yakalandı. Yarışmanın ilk günü Mahmut Özgener de eli boş dönenlerdendi.

3 YUNAN, 2 İTALYAN TEKNE OLMAK ÜZERE TOPLAM 76 TEKNE KATILDI

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Vodafone Red ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen, sportif balıkçılığın en önemli etkinliği olan ve Avrupa’nın en büyük üç balıkçılık yarışmasından biri kabul edilen turnuvaya Yunanistan'dan 3, İtalya'dan 2 olmak üzere 76 tekne ve yaklaşık 315 amatör yarışmacı katıldı.

ÖDÜL TUTARI 20 BİN DOLAR


Turnuvanın organizasyon sorumlusu olan eski milli sörfçülerimizden İlknur İçingir turnuvada ilk üçe giren yarışmacılar ile en büyük balığı tutan ve turnuva özel ödülünü almaya hak kazanan yarışmacılara 8 bin 500 Dolar’ı para ödülü olmak üzere toplam 20 bin dolar ödül verileceğini söyledi. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi ‘En Fazla Balık, ‘En Büyük Balık’, ‘Yakala Bırak Ödülü’, ‘Özel Kategori’, "Jüri" Özel Ödülü, ‘Bayan Ödülü’ ve ‘Çocuk Ödülü’ kategorileri olmak üzere toplam yedi dalda ödül vereceklerini belirten İçingir, “Geçtiğimiz yıl Özel Kategori’de 2 kişiye hediye edilen Senegal’de ‘Afrika Strike Lodge’ gezisi ödülünü ise bu yıl dört kişiye vereceğiz. Ödülü kazanan yarışmacılarımız Senagal’de 7 gün boyunca konaklayacaklar ve balık avına çıkacaklar. Ayrıca turnuvamızı düzenlediğimiz 2006 yılından itibaren yarışlarımıza düzenli katılan ancak bu yıl işerlinin yoğunluğu nedeniyle aramızda olamayan Yunanlı dostumuz Patmos adalı Chirstos Kamitsis’in Patmos Traditional Houses İrini Otel’de 2 kişiye 4 gece konaklama, 3 Lenovo Think Pad, Oakley gözlük ve Vodafone tarafından da LG telefon hediyelerimiz var” diye konuştu.

ÜNLÜ İSİMLER YİNE YARIŞMACILAR ARASINDA



Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacılar arasında turnuvanın müdavimlerinden aynı zamanda iş dünyasından da yakından tanıdığımız Mahmut Özgener, Hakan Çarmıklı, gibi tecrübeli isimlerin bulunduğuna dikkat çeken İçingir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu isimlere Turgut Konukoğlu, Burhan Çavuşoğlu, İstemi Gürel ve Rıza Işık gibi yine iş dünyasından tanıdığımız isimler eklendi.”

YARIŞMANIN FİNALİ BUGÜN



Yedi yıl önce küçük bir organizasyon olarak başlayan ve iki yıl önce Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası olmayı başaran
turnuvanın organizasyonu bu yıl da Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu (IGFA - International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti, amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman olan ve dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz ile turizmci İlknur İçingir tarafından yapıldı. IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen yarışma 12 Ekim Pazar günü (bugün) yapılacak ödül töreni ve Vodafone Red Party’nin ardından sona erecek.

TURNUVA SPONSORLARI



Vodafone ile birlikte turnuvaya destek verenler arasında Port Alaçatı, CMS, Al Custom, Oakley, Lenovo, Accurate, 7800 Çeşme, Ford, Çetaş, Antmare,
Bavaria Yacht, Seaguar, Ferdi Baba Port, Mazmoz, Alavya, H2O Pro, Zeytin Konak Otel, La Capria Suite Hotel,
Bushido, Mercury, Momci ve Çeşme Belediyesi yer alıyor.

Not:
 Haberde önceki yayınlanan başlık ve habere ait olmayan resimlerden dolayı okurlarımızdan özür dileriz.