Haber Merkezi

6. İzmir Turizm Ödülleri İzmir Arena’da düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in açılış konuşmasıyla başlayan ödül töreninde, daha sonra sırasıyla ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Valisi Mustafa Toprak da tören öncesi birer konuşma yaptılar. Ödül töreni sonrası bir kokteyl prolonge verildi. Gecede Hale Bektaşoğlu ve Yaşar Üniversitesi Jazz Topluluğu sahne aldı. Ardından İzmir Pusula Sanat Spor Organizasyon Dans Grubu bir gösteri sundu. İsmail Bodur fotoğraflarından oluşan ‘İzmir’ konulu sergi de salonun girişinde yerini aldı.

DALYANKÖY’E 146 YATAKLI YENİ BİR TERMAL OTEL

Çeşme’den iki işletme de 6. Turizm Ödülleri’nde ödül sahibi oldu. Turizm Yatırımcısı dalında Ontur Otel Ahmet Onur, Turizm Profesyoneli dalında My Stone Home Oteli sahibi Mehmet Altındağ ödüle layık görüldü. Turizm Yatırımcısı dalında, Grand Hotel Ontur’un sahibi ve 2015’te hizmete alınacak yeni bir termal otelin yapımını sürdüren işadamı Ahmet Onur adına ödülü alan Ontur Otel Genel Müdürü Serkan Aksu, tören sonrası yaptığı açıklamada Çeşme’ye ve İzmir’e inandıklarını belirterek, “Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Onur İnşaat olarak 60 yıllık bir firmayız. Çeşme Dalyanköy’de ikinci otelimiz olacak 146 yataklı bir termal otel yapıyoruz. Önümüzdeki yıl hizmete girmesini planlıyoruz. Başta valimiz, turizm il müdürümüze, bize bu ödülü layık gören jüriye çok teşekkür ediyorum. Bu güzel gecede söz edilmez ama turizm sektörünün çok problemleri var. Sektör olarak sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Vali Toprak’ın bu gece yatırımcının önünün açılacağının sözünü vermesi bizi umutlandırdı. Umarız verilen sözler en kısa zamanda hayata geçirilir. Turizm sektörü kazanırsa ülke ekonomisi kazanır” dedi.

MY STONE HOME’UN HEDEFİ KALPLERDE UNUTULMAZ İZ BIRAKMAK

Turizm Profesyoneli dalında ödül alan My Stone Home Oteli sahibi Mehmet Altındağ ise yaptığı açıklamada, 2013’ün Şubat ayında küçük oteller internet portalı tarafından Facebook platformunda düzenlenen ve Türkiye çapındaki misafirlerin belirlediği anket oylama sonuçlarına göre işletmelerinin, Ege Bölgesi’ndeki ve Çeşme’deki tek butik otel olarak dereceye girdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“2009'un Haziran ayında, ev-otel konseptiyle faaliyete başlayan My Stone Home Hotel, turizm sektöründe farklılık yaratmayı amaçlayan özenli hizmet ilkeleriyle 5 yıldır misafirlerinin kalplerinde unutulmaz izler bırakmayı hedefliyor. Otelimizde geleneksel Türk ve Osmanlı sanatının izlerini görmek mümkün. Bu ödül sezon öncesi bizim için iyi bir motivasyon oldu. Daha bir şevkle çalışacağız. '’Güzel şeyler düşünüp, güzel şeyler üretene güzel şeyler verilecektir’ diyor ve bize ödülü layık görenlere teşekkür ediyorum.”