Kemer Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldıktan sonra ilçe merkezindeki Fame Residence Kemer'de tatil yapan şarkıcı Nadide, Bu yıl 15'inci sanat yılını kutladığını belirtti. Şarkıcı, müzik kariyerine 7 albüm sığdırdığını söyledi. Bu süre içinde yorumculuk anlamında kendisini çok geliştirdiğini anlatan Nadide, müzik noktasının doruk noktasına ulaştığını kaydetti.

7'nci albümünün çıkmasıyla birlikte yaşantısında bir takım yenilikler yaptığını da anlatan Nadide, radikal bir karar alarak isminden 'Sultan' adını çıkardığını da vurguladı. "Artık Sultan yok" diyen sanatçı, "Sadece Nadide var. Ben artık sadece Nadide'yim" diye konuştu.

NADİDE OLARAK KENDİMİ İFADE EDİYORUM

Kendisine sadece 'Nadide' denmesini isteyen şarkıcı, "Artık yalnızca Nadide diye varım. Çünkü albümün farklılığını ve sadeliğini daha iyi ifade edebileceğini düşündük. Ben ayrıca bana 'Nadide' denilmesini daha çok seviyorum. Benim zaten ismim Nadide Sultan Türkoğlu. 'Türkoğlu'nu neden kullanmıyorsun?' diyorlar. Ben Nadide olarak kendimi daha çok ifade ettiğimi düşünüyorum" dedi.

ŞARKICILIĞIMIN EN İYİ DÖNEMİNDEYİM

İlk albümünü 15 yıl önce çıkardığını ve bu nedenle konservatuvarı bırakmak zorunda kaldığını belirten Nadide, 2009 yılında çıkan öğrenci affıyla yeniden okula döndüğünü ve 2011 yılında ise diplomasını aldığını söyledi. Okulun kendisine çok şey kattığına değinen şarkıcı, "Çünkü, kendimi daha iyi hissediyorum. Benden 10 yaş küçük insanlarla okulda olmak bana enerji kattı. Artık ne istediğimi biliyorum. Yorumculuk anlamında da kendimi geliştirdim. 35 yaşındayım. Şarkıcılığımın en iyi olduğu dönemde olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

HAYAT AŞKTAN YANA

'Hayat AşKtan Yana' adlı son albümü hakkında da bilgi veren Nadide, şöyle dedi:

"Yıllardır, çıkarmayı istediğim ve hayalini kurduğum bir albüm oldu. Her şarkıcının hayalindeki, albüm diyebilirim. Şarkılar, özenle ve oylama yapılarak seçildi. Benim sesime uygun şarkıları seçtik. Akustik şarkıların bana daha uygun olduğuna karar verdik. Tam anlamıyla bir yol albümü yaptım. Mevsimlik bir albüm yapmadık. Çok dinlendirici bir yol albümü."



SY(SU/CK)