Çeşitli tiyatro gruplarında aktif rol alan Bülent Taş, Egeli zeytin çiftçilerini konu eden "Eleia" isimli filmin, Cannes Film Festivali'nde kısa metrajlı filmler bölümünde gösterilecek olmasını, "Festival bizim için bir çıkış noktası olacak" şeklinde değerlendirdi.

ZEYTİN DALI İLE VERİLEN MESAJI VE EGELİ ÇİFÇİLER

Konuya yönelik bir açıklamada bulunan Mustang Film Productions şirketi kurucu ortağı ve Avrupa temsilcisi Bülent Taş, "Yönetmen arkadaşım Selçuk Uyan'la birlikte Eleia filmi ile Cannes'a katılmanın heyecanını yaşıyoruz. Eleia eski Yunanca'da zeytin anlamına gelmektedir. Zeytin sadece Yunan tarihinde değil, tüm dünya tarihinde, mitolojide ve de semavi dinlerde bile çok önemli bir yere sahiptir. Zeytin güzelliği,yaşamı ve barışı simgelemektedir. Mesela mitolojide Zeus tanrısı tüm çocuklarına bir ağaç ismi verirken, en sevdiği kızına zeytin adını veriyor. Ya da Nuh’un toprak parçası bulmak için yolladığı kuş geri dönerken ağzında bir zeytin dalı tutuyor. Bunun için zeytin güzelliği, yaşamı ve barışı simgelemektedir.” dedi.

Taş sözlerini şu şekilde sürdürdü; Mustang Film Productions ile sinemaya adım attığımız için çok heyecanlıyım. Sinema dünyasının en önemli film festivallerinden biri olan ve yılda bir kez Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen kısa metrajlı filmler bölümünde "Eleia" isimli filmimiz uluslararası sinemaseverlerin eleştirisine sunulacak.

Taş önümüzdeki ekim ayında ise, 'Hayallerim İşgal Altında' adlı yeni bir senaryo ile başkalarının yanlışları sonucu cezaevine düşen, tüm olumsuzluklara rağmen yeni hayallerle yaşama tutunmaya çalışan bir gencin hikayesini beyaz perdeye taşımaya hazırlandıklarına yer verdi

FİLM CANNES'TEN SONRA İLK KEZ HAMBURG'DA GÖSTERİLECEK


Eleia filmi 01.06.2017 tarihinde ilk kez  Amandastraße 58 adresindeki Mut Tiyatro salonunda izleyicilerle buluşacak. Etkinliğe filmin yönetmeni Selçuk Uyan'ın da katılacağını aktarıldı. Taş, filmin sonbaharda düzenlenecek Hamburg Film Festivaline de katılması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, sinema ve televizyon gösterimi için de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.