Adil Yiğit-Hamburg

Filmde başrol oyuncuları olan Yavuz ve Neşe karekterleri öne çıkmakta. 

Yönetmenligini Mehmet Fazıl Coşkun'un yaptığı, senaryosunu Tarık Tufan'ın yazdığı Yozgat Blues filminde, Yozgat'ta yaşayan bir berber kalfasının şehre gelen bir şarkıcı ile yaşamak istediği ilişki konu edilir. Öte yandan Anadolu'daki kapalı toplum ve ahlak anlayışı da yansıtılır.


İstanbul'da müzik ve sanatsal kariyerinin sonuna yaklaşmış olan Yavuz, bir alışveriş merkezinin zemin katındaki bir lokalde, 70’li yılların popüler şarkılarını söylemekte ve aynı zamanda, belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda eğitmenlik yapmaktadır. İçine kapalı bir profil çizen Yavuz, bir süre sonra Yozgat’ta açılan bir gazinoda sahne alması için teklif alır.Son anda öğrencisi Neşe’nin de kendisine katılmak istemesiyle, onunla birlikte Yozgat’a taşınır. Yozgat’ta onları hayalini dahi kuramadıkları olaylar beklemektedir.

Yozgat Blues filminin yönetmeni Mehmet Fazıl Coşkun


Başrol oyuncusu Yavuz'un, kendi aracıyla ve müzik aletleriyle çalışmaya geldiği Yozgat'tan bir süre sonra ekonomik çaresizlik içinde, "Babam öldü" gerekçesiyle eli boş geri dönmesi filmin en çarpıcı özetidir. Çalıştığı gazinodan emeğinin karşılığını alamaz. Otel parasını ödemek için tüm eşyasını satmak zorunda kalması, Yavuz'u tamamen yalnızlığa sürükler.Neşe ise tüm bunlardan habersizdir.

Filmde kısa zaman diliminde kendine yeni bir yaşam kurmak hayaline kapılan Neşe, tipik Türkiye toplumunun anlık kararlar veren "günü birlik" yaşam karesine somut örnektir.

Yozgat Blues'i en çarpıcı olarak filmin yönetmeni Mehmet Fazıl Coşkun ifade etti ve  " Yozgat Blues, Türkiye'ye çok benzemektedir ve bir ruh halini yansıtır, Modernizm adına, gittikçe çirkinleşen, çarpıklaşan modernizmi yakalayamamış bir şehir olarak Yozgat, Türkiye'yi yansıtmaktadır" dedi.

Bir başka şekliyle Türkiye fotoğrafını bu filmde bulmak çok kolaydır.Hızlı gelişmelere tanık olunan Türkiye'deki, batılaşma yanlıları ile eski değerlerde ayak direyen toplumun çatışması sanat diliyle yansıtılır.