Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in açılış konuşmasını yaptığı tanıtımda Türkiye'nin UNESCO nezdindeki Daimi Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı  Başkonsolos İhsan Emre Kadıoğlu, Türkiye Tanıtma Müşaviri Serra Aytuy ,Turizm Tanıtma ataşesi Gökhan Çete ve Türk ve Fransız edebiyat severler bir araya geldi.


Gürsel'in kitap tanıtımını Fransa'nın eski kültür ataşesi gazeteci, oyuncu Isabelle Etienne ile yaptı.

Nedim Gürsel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın eski sevgilisi Valerie Trierweiler'in, Fransız haftalık dergisi Paris Match'da 'Les ecrivains et leurs villes' övgüsü yazısı ve Trierweiler dostluğunu anlattı.


Gürsel, "Trierweiler ile tanışmamız, benim 'Allah'ın Kızları' romanım üzerine bir yazı yazmıştı. François Hollande adaydı daha seçilmemişti. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye ziyareti öncesi Elysee'de bir öğlen yemeği yedik. Beni Hollande ile kendisi tanıştırdı. Hollande'n özel davetlisi olarak Türkiye'ye gitmemde de Valerie Trierweiler'in büyük katkısı oldu. Şimdi durum değişti kendisi artık First Lady değil ama Paris Match dergisinde kitap tanıtma yazılarını sürdürüyor. Daha önce siyasi yazılar yazıyordu. Şimdi edebiyat üzerine,kitaplar üzerine özellikle romanlara üzerine yazılar yazıyor. Türkiye'de 'Acı Hayatlar' adıyla yayınlanan kitabıma övgü dolu bir yazı yazdı 'Yazısal bir yolculuk' başlığı ile. Kendisi ile dostluğumuz devam ediyor. First Lady olmaması benim açımdan hiç önemli değil fakat çevresindeki bir çok kişi, kendisini onun dostu diye tanımlayan kişiler sırra kadem basmış durumdalar. Bu da gösteriyor ki aslında siyasi iktidara yakınsanız bir dost çevreniz oluyor. Bu ne yazık ki dünyanın her yerinde böyle Paris'te de böyle her halde Türkiye'de de böyledir. Yazıları Paris Match dergisinde geniş okur kitlesine ulaşan ve kitaplarıda o kitleye ulaştırmaya amaçlayan bir özellik taşıyor" dedi.