Zaimoğlu, pek çok ünlü yazarın bulunduğu 20 kişilik listeye, “Yedikule- Siebentürmeviertel”  adlı eseriyle girdi. Liste, Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki 110 yayın evinden çıkan 167 roman arasından yapılan değerlendirme sonucu belirlendi.

20 kişilik aday listesinde Alina BronskyJenny ErpenbeckValerie FritschSteffen KopetzkyIlija TrojanowUlrich PeltzerClemens J. Setz  gibi yazarlar bulunuyor.

 

KAZANAN FRANKFURT KİTAP FUARINDA AÇIKLANACAK



Yedi kişilik jüri tarafından belirlenen 20 kişilik ilk liste, 16 Eylül tarihine kadar bir elemeye tabi tutularak “shortlist” hazırlanacak. Kazanan ise, 12 Ekim tarihinde Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında açıklanacak.

Onuncusu verilecek olan Ödül kapsamında toplam 37 bin 500 euro ödül dağıtılacak. Birinci’nin 25 bin euro alacağı ödüllendirmede, finale kalan 5 kişiye de 2 bin 500 para ödülü verilecek. Ödülü geçen yıl Lutz Seiler “Kruso” adlı romanıyla kazanmıştı.

 

FERİDUN ZAİMOĞLU KİMDİR?


4 Aralık 1964 tarihinde Bolu’da dünyaya gelen Feridun Zaimoğlu, bir yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya geldi. 1985 yılına kadar Berlin ve Münih'te yaşadı. Kiel'de tıp ve sanat okudu. Gazetecilik ve yazarlık yapan Zaimoğlu, “Kafa örtüsü“ adlı ilk eserini yayımladığı 1995 yılından bu yana çağdaş Alman dilinin önemli şairleri arasında gösteriliyor. Zaimoğlunun çok sayıda roman, hikaye ve denemesi bulunuyor.