“Yaşamak Ne Güzel Şey” oyunu tiyatroseverlerden tam not aldı

Hamburg'da devam etmekte olan Tiyatro Köprüsü Festivali kapsamında “Yaşamak Ne Güzel Şey” Nazım Hikmet Şiirsel Müzikal oyunu tiyatroseverlerden tam not aldı.

Almanya'nın Hamburg kentinde ilk kez düzenlenen 1. Almanya – Türkiye Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde, kentin ilk ve tek çok kültürlü sahnesi olan Mut Tiyatrosu'nda sahnelenen müzikal oyun yoğun izleyici çekti ve salon dolu.

İki perdelik oyun

İstasyon Tiyatro İletişim oyunu, tasarlayan ve yöneten Serap Sadak'ın olduğu müzikal oyun iki perdeden oluştu. İlk bölümde dünyaca ünlü Nazım Hikmet'in hapishane yılları, ikinci bölümde Türkiye'den çıktıktan sonraki yaşamı üzerine şiirleri muhteşem yorumlarla başarılı oyuncular tarafından tiyatroseverlere aktarıldı. “Memleketim” ve “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı'nda” yorumları yoğun alkış topladı.

Mest ettiler

Hamburg Kültür Senatörlüğü ve Eimsbüttel İlçe Belediyesi'nin desteklediği ve 27 Mayıs'a kadar devam edecek Tiyatro Köprüsü Festivali Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, özellikle bir kadın yönetmeni tarafından başarılı oyunun sahnelenmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi ve özellikle Serap Sadak'ı tebrik etti. Canbay, kadın yönetmenlerin az olduğuna dikkat çekti. Özellikle müzikal bir oyun olması tiyatroseverleri adeta mest etti.

Uzun süre alkışlandılar

Oyun sonrası oyuncular uzun süre alkışlandılar. Tasarlayan ve yöneten Serap Sadak, müzik yönetmeni Mete Tiril'in olduğu oyunda Aysun Siuda, Burcu Özdirik (Reji Asistanları), Dennis Moskov, Olgay Sadak, Barış Ramazan Gültekin (Teknik), Arzu Tiril, Gözde K. Moskov, Mete Tiril (Solisler ve İstasyon korosu). Aysun Siuda, Burcu Özdirik, Caner Şakar, Erdoğan Koç, Eyüp Dohman, Gözde Kavak Moskov, Hanife Klein, İbrahim Arslan, Mahmut Erdinlig, M. Serdar Temur (Oyuncular).

Emine SONUGÜR / HAMBURG