Genç sanatçı Xem’in yeni albümü “Biyan” Red Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Aslen Batmanlı olan sanatçı Xem (24), Kürtçe Rap yapıyor. Daha 10 yaşlarındayken yabancı filmler izlediğini ve bu yabancı filmlerde çalan şarkıların ilgisini çekmeye başladığını belirten Xem, onlar içinde Rap parçalar daha fazla ilgisini çeker. Bir dinleyici olarak müzikle ilgilenen Xem zamanla parçalar söylemeye başlar. Şimdiye kadar bir çok yerde sahne alan Xem, “Biyan” isimli albümünü yaptı. 

İLK KLİP NEWROZ’A

Xem'in “Biyan” albümü 3 parçadan oluşuyor. "Biyan", "Newroz" ve "Payîz" eserlerin söz ve müziği ise Xem'e ait. Bu albümüyle genel kalıpların dışına çıktığını belirten Xem, kendi özgünlüğünü yaratarak, aynı zamanda R&B, Reggae, Rock, House, Pop gibi tarzlardan da yararlandığını aktardı. Albümdeki eserlerin ilk klibini "Newroz" eserine yaptığını ifade eden Xem, Kürtçe'nin Kurmanci lehçesiyle parçalar yapsa da önümüzdeki zamanlarda diğer lehçelerde de parçalar söylemek istediğini belirtti. 

Xem albümdeki parçalara ilişkin ise şunları söyledi:“Bir parçamız aşk üzerine. Newroz parçası da onun tarihi ve bizim için önemini anlatıyor.  Albüme adını veren Biyan ise yaşadığım sorunları dile getirdiğim bir müzik." 

‘BÜYÜK BİR ŞANS’

Newroz parçasının 21 Mart'ta yakın tarihte hazır olmasına ilişkin ise Xem, “Ben sürekli Newroz’a ilişkin şarkı yapmak istiyordum. Bu eserimin Newroz'a denk gelmesini büyük bir şans olarak görüyorum. Bilerek olan bir şey değil. Ama iyi ki böyle olmuş. Bu beni mutlu etti” dedi. (Kaynak: Mezopotamyaajansi)