Sanatçı Volkan Konak'ın evinde ölü bulunan bateristi Behçet Türkekul, İstanbul'dan son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı dostları, Türkekul'u yalnız bırakmadı. Cenazesi, defnedilmek üzere İzmir'e gönderildi.

Kadıköy Caferağa Mahallesi Moda Caddesi üzerindeki 5 katlı bir apartmanın teras katında oturan Behçet Türkekul'a dün arkadaşları ulaşamamış, daha sonra evine bakılınca ünlü müzisyen yatağında ölü bulunmuştu.

Behçet Türkekul'un cenazesi dün saat 11.30'de kalabalık eşliğinde Moda Camii'ne getirildi. Ünlü müzisyenin cenazesine; yakınları, Volkan Konak, Nükhet Duru, Deniz Seki, Edip Akbayram, Sümer Ezgü, Ufuk Yıldırım, Yonca Evcimik, çok sayıda sanatçı dostları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Türkekul'un vokalistliğini yaptığı Volkan Konak, üzgün bir şekilde taziyeleri kabul ederken, ünlü müzisyenin babasının da oldukça bitkin şekilde cenazede ön sırada saf tuttuğu gözlendi. Cenazeye katılanlar, Türkekul'u alkışlarla uğurladı.

Öğle namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından Türkekul'un cenazesi, defnedilmek üzere memleketi İzmir'e gönderildi.