Almanya'nın Hamburg kentindeki Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen 2.Türkiye-Almanya Tiyatro Köprüsü Festivali çerçevesinde Yunan mitolojisinin ünlü trajedisi "Medea" gösterildi.

Kemal Kocatürk yönettiği, Zelal Gündüz'ün Türkçe ve Zazaca oynadığı oyun ayrıca fonda Almanca üst yazıyla sunuldu. Antik çağda Euripides'ten Seneca'ya kadar bir çok yazar tarafından, farklı yorumlarla işlenen trajedide, TRT 6 dizilerinden ve çeşitli sinema filmlerinden tanınan Zelal Gündüz üstün performansıyla göz doldurdu.

Yönetmen Kemal Kocatürk

2 bin 500 yıllık oyunun konusu dün gibi güncel

Neredeyse 2 bin 500 yıl önce yazılmış olmasına rağmen, ataerkil toplum ve anlayışın kadınları ittiği uçurumu göstermesi açısından dün gibi güncel olan oyunun konusu özetle şöyle: Altın Postu ele geçirmek için yola bir Argo gemisiyle yola çıkan Yason, Kolhis kentine gelir ve Medea’yı kendine aşık eder ve onun büyü yeteneği sayesinde Altın Postu ele geçirir. Yason'a aşkından halkına ihanet etmiş olan Medea, Yason ile evlenir ama ülkesinden kaçar. Çiftin iki çocuğu olur. Yason karısına ihanet eder. Medea, ne kendisine, ne de çocuklarına bir değer veren ve bir kral kızıyla evlenme hazırlığına giren Yason'dan acı bir şekilde intikam alır.

Plaketi Olgay Sadak sundu

Zelal Gündüz'e plaketini Olgay Sadak sundu

Tek perdelik oyun sonunda Zelal Gündüz ve yönetmen Kemal Kocatürk dakikalarca alkışlandılar. Hamburg'un halen faal olan en köklü Türkçe tiyatrosu, 30. yılında olan İstasyon Tiyatro İletişim kurucusu ve yöneticisi Olgay Sadak, festival heyetinin ricası üzerine Zelal Gündüz'e teşekkür plaketi sundu. Sadak, üç dilli sahneyle tiyatronun evrenselliğini ortaya koyan Zelal Gündüz'e plaketi sunma şerefine layık görülmekten kıvanç duyduğunu ifade etti.