Hamburg'da “Umuda Türkü 7'den 70'e” adlı koro Bağlama Üstadı Hüseyin Duman yönetiminde Auferstehungskirchengemeinde adlı kilisede, “Yeni yıl konseri” vermekle kalmadı dünyada barış olması gerektiği mesajı da verdi.

Yoğun ilgi

Kültürlerarası Aileler Birliği Derneği (İnterkultureller Familienverbund e. V.) ile Auferstehungskirchengemeinde ortaklaşa organize ettikleri konsere başta Türkiye kökenliler ve Almanlar olmak üzere farklı uluslardan yoğun katılım oldu.

Barışı sembolü

Konser öncesi kilise yetkilisi kısa bir konuşma yaptı ve şöyle dedi: “Yukarıda asılı sembol Noel öncesi asıldı ve hala asılı duruyor. Bu bir dünyada insanlar arasında barış olması için semboldür ve hepimiz barıştan yanayız. İnsanlar olarak farklı dinlerden, kültürden, dilden olabiliriz ama hiç kimse başka dinden korkmamalı ve çekinmemelidir. Çünkü hepimiz insanız ve müziği seviyoruz yoğun ilgi olması beni çok mutlu etti”

Anadolu gezisi

Geleneksel hale getirilen tek bölümlük konserde farklı yaşlardan oluşan saz ekibi ve koro Bağlama Üstadı Hüseyin Duman yönetiminde sahne aldı. Koro güneyden kuzeye, doğudan batıya farklı yörelerin türkülerine yer verdi. Koro elemanlarından solo söyleyenlerin yanı sıra Türkçe, Kürtçe, Ermenice gibi farklı dillerde türküler seslendirildi. Koro şefi Hüseyin Duman yanına gelen çok sevdiği torunu kucağına aldı ve konsere devam etti. Müzikseverleri mest eden koro, sergilediği muhteşem performansla da yoğun ilgi gördü. Koro konser sonrası uzun süre alkışlandı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG