4.Frankfurt Türk Tiyatro Festivali sona erdi..

Tiyatro Frankfurt'un genel sanat yönetmeni Kamil Kellecioğlu tiyatro şöleninde yaptığı kapanış konuşmasında "Elbette bir yanımız hep acımakta. Ama biz biliyoruz ki dünyayı sanat kurtaracak. Sanat acıyan yerlerimize merhem olacak" dedi. 

5-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festival, Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde, Frankfurt ve çevresindeki önemli tiyatro salonlarında izleyicisi ile buluştu.

Festival kapsamında, biri çocuk oyunu olmak üzere Türkiye'den gelen 5 farkli tiyatro grubu oyunlarını sahnelediler. Sahnelenen oyunlar, "Kozalar" (Pangar Tiyatro), "Baba ve Piç" (Talimhane Tiyatrosu), "Yuno" Ç. O. (Sahne Seyir), "Yastık Adam" (Entropi Sahne), "Bu da Geçer Ya Hu" (Adana Devlet Tiyatrosu) Tiyatro gösterileri dışında, festivale katılan sanatçılarla gerçekleştirilen söyleşiler, atölye çalışmaları, çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı drama eğitimleri ile de Türk sanat severlere unutulmaz deneyimler yaşatan 4. Frankfurt Türk Tiyatrosu Festivali kapsamında oyuncu, yazar ve yönetmenlerden oluşan yaklaşık 120 kişilik profesyonel bir ekip misafir edildi.

Aralarında, ünlü yönetmen Hilal Saral, Senarist Zeynep Yildiz`ın yanı sıra Ayla Algan, Tamer Levent, Aysenil Şamiloglu, Sinan Pekinton, Zerrin Tekindor, Celal kadri Kınoğlu, Ahmet Somers, Nazif Uslu, Hakan Meriçliler, Yurdaer Okur, Zafer Algöz, Erkan Avcı, Binnur Kaya, Demet Evgar, Esra Dermancıoğlu, Deniz Hamzaoğlu, Olgun Toker, Aysan Sümercan, Parla Şenol, gibi kıymetli tiyatro emekçilerinin de bulunduğu bu 120 kişilik ekibi başarıyla ağirlamanın haklı gururunu yaşayan Tiyatro Frankfurt'un genel sanat yönetmeni Kamil Kellecioğlu, özellikle alman seyircilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını salonları dolduran seyircinin tiyatro özlemlerini gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirtti.

Kellecioğlu, başarının 40 kişilik gönüllü festival ekibine ait olduğunu belirtirken bir sonraki festival için hazırlıklara şimdiden başladıklarını, sanat severlerin büyük sürprizlere hazırlıklı olmaları gerektiğine dikkat çekti. Kellecioğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “ Bu işe gönül vermiş bu güzel insanların olağanüstü çabaları olmasaydı bu festivalin bu günkü konumuna ulaşması mümkün olmazdı… bu katkılar sayesinde biz Avrupa'nın tek türkçe konuşan festivalini yapıyoruz… ne mutlu bize…

Dünyanın bir çok yerinde kaos yaşandığı zor günler geçiriyoruz. Elbette bir yanımız hep acımakta. Ama biz biliyoruz ki dünyayı sanat kurtaracak. Sanat acıyan yerlerimize merhem olacak. Ne ekersek onu biçeriz, sevgi ekersek sevgi, barış ekersek barış, sanat ekersek insan ekeriz".

Frankfurt/ Burcu Aybek Demir