Hamburg'da Tiyatro Asmin tarafından sahnelenecek ve Ferman Fermo Karayiğit'in “Tiyatro-Edebiyat Buluşması (2)” adı altında sahneye uyarlayacağı ve yöneteceği oyun, üç gün arka arkaya edebiyat ve tiyatrosevenleri biraraya getirecek.

Üç kez arka arkaya sahnelenecek

Herkesin davet edildiği oyunla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında, “2.kez düzenlediğimiz Tiyatro-Edebiyat Buluşması etkinliğimizde; 19-20-21 Ekim tarihlerinde üç gün boyunca, Hamburg’lu sanatseverleri, göçmen yazar ve çizerlerle buluşturuyoruz. Etkinliğe katılan yazarlar; Hacer Arıkan, Cezmi Ancıl, Gülsen Gülbeyaz, Orhan Çelik, Oya Pervin Pelit, M. Zahit Ekinci, Sevim Tarhan. Birbirinden değerli yazar dostlarımızın eserleri, Ferman Karayiğit tarafından sahneye uyarlandı. Gülsen Gülbeyaz’ın moderatörlüğünü yapacağı etkinlikte, izleyiciler yazarlarla sohbet imkanı ve kütüphanelerini de zenginleştirme fırsatı bulabilecekler” denildi.

Üç dilde gerçekleşecek

Türkçe, Kürtçe ve Almanca dillerinde gerçekleşecek etkinlikle ilgili basın açıklaması şu sözlerle devam etti:”Her türlü duygunun bir arada yaşanacağı ve bol kahkahanın atılacağı etkinliğimizde, Nilgün Çapan ve İlhan I Sözen de resimleriyle, sanatseverlerle buluşacak ve etkinliğe renk katacaklar. Türkçe, Türkçe-Kürtçe ve Türkçe-Almanca oyunlarla seyirci karşısına çıkacak olan Tiyatro Asmin oyuncuları; Sevgi Polat, Mehmet Koca, Kasım Palabıyık, Simge Akgül, Elif Oğuz, Canan Yılmaz, Brusk Cudi, Handan Yılmaz, Ferman Karayiğit ve Nurcan Keskin”

Oya Pervin Pelit konuk sanatçı

Oya Pervin Pelit'nde kendi kitabından sahneye uyarlanacak oyununda konuk sanatçı olarak rol alacağı ve kendi oynayacağı kaydedildi. Üç gün devam edecek tiyatro ve edebiyat günleri etkinliğin Grundschule Sternschanze’de, Altonaer Str.38-105, 20357 Hamburg adresinde yapılacağı ve ulaşımın kolay olduğu ve okul bahçesinde otopark yerinin bulunduğuna da dikkat çekildi. Etkinlikle ilgili geniş bilgi almak isteyenlerin Tiyatro Asmin Basın Sorumlusu Nurcan Keskin'e

0152-55176678 numaralı telefon numarasından ulaşabilecekleri duyuruldu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG