Hamburg'da 2014 yılından beri tiyatroya hizmet veren "Tiyatro Anatolia Hamburg" merakla beklenen yeni oyunu, "Ötekilerin Sesi" ile 5 ve 6 Ocak 2019 tarihinde tiyatroseverlerle buluşacak ve herkesin tiyatro etkinliğine davetli olduğu belirtildi.

Zengin oyuncu kadrosu

Yönetmenliğini Ahmet Çavunmirza'nın yaptığı tiyatro grubu, daha öncede “Kahkaha 2014”, “ Akıl Akıldan Üstündür” gibi oyunlarla tiyatroseverle buluşmuş ve seyircilerden tam not almıştı.

Geçmiş dönemde sahnede önemli oyunlarıyla geniş bir tiyatrosever kesimiyle bütünleşme şansı yakalayan Anatolia Tiyatro Hamburg grubu tiyatro eleştirmenleri tarafından beğenilmiş ve olumlu değerlendirmeler, yorumlar almışlardı. Bir süredir büyük bir titizlilikle provalarını sürdürdükleri, yeni oyunları ve zengin kadrolarıyla "Ötekilerin Sesi" ile tiyatro seyircilerinin karşısına 2019 yılının hemen başlarında buluşmayı hedefliyor.

Toplumu güzel bir mesaj verecek

Topluma güzel mesajlar verecek aynı zamanda güldürecek, düşündürecek içeriğe sahip oyunla ilgili Tiyatronun Yönetmeni Ahmet Çavunmirza, "Bu oyunla birlikte toplumsal bir sorun olan engellilerin durumunu gözler önüne sermek ve toplumu bu konuya karşı duyarlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Elbette hem düşündüreceğiz hem de güldüreceğiz” dedi. başarılı oyunculardan, Metin Yıldız oyunun ikinci bölümünde “Öyle düşünmenizi istemiyorum”la sahne alıyor. İki bölümden oluşan programda Metin Yıldız "Stand Up" şov gösterisi yaparak Hamburg'lu sanatseverlerin karşısına çıkacak.

5 ve 6 Ocak 2019'da sahnelenecek

Yeni tiyatro oyununun metni Özgür Korkmaz ait olup, oyunun isminin, engelli yazar Himaye Önk'ün kitabı "Ötekilerin Sesi"nden uyarlanmıştır.

Oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor; Ahmet Çavunmirza, Cahit Balat, Hüsniye Karkın, Faik Eser, Hakan Gök, Şirin Seziş, Sema Ordu, Gülbahar Ayçicek, Aylin Kılıçlı, Ali Akdemir, Mevlüt Aydın ve misafir oyuncu Metin Yıldız.

Oyunun 5 Ocak 2019 saat 19.30'da ve 6 ocak 2019'da saat 16.30'da Theater Haus im Park Bergedorf, Gräpelweg 8, 21029 Hamburg adresinde sahneleneceği duyuruldu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG