Stadtteilschule Winterhude Okulu Salonu'nda gerçekleşen konsere çok sayıda müziksever katıldı.


Türkçe müziği yarınlara taşımak


Yüzlerce yılda oluşmuş Türk dili kültürünü ve Türkçe müziğini Almanya'da yarınlara taşımak amacıyla kurulmuş olan ve Dr. Latif Durlanık yönetiminde koro önemli başarılarla tanınıyor.


Didem Tınaz
ve Ümmühan Algün'ün Türkçe-Almanca yaptığı sunumda saz ekibi Kenan Kaya (Bağlama), Cornelia Goottesleben (K.Kemane), Mustafa Eren (Ud, Akordeon), Metin Yıldırım (Kısa Bağlama), Annika Rahaus (Bağlama) ve Torsten Roos'tan (Ritm) oluşurken, Recep Kaprol, Afer Kurt, Mevlüt Altındeğer, Kasım Palabıyık, Ruhi Cıbır, Kerem Tokgöz, Mevlüt Aydın, Ayşe Topcu, Şerife Çörek, Engin Birsen Çelik, Nilgün Kurt, Sümbül Yeşilkaya, Margherita Bettoni, Selvi Sevindik, Sinem Arslan, Leyla Suveren, Şenol Çetin, Anı Yılmaz, Semira Dinçel, Büşra Bor ve Leyla Dietrich Dr. Latif Durlanık yönetiminde sahne aldılar.



İki bölümden oluştu


İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde koro elemanları Muğla yöresinin “Bağlamam var üç telli” adlı türkü ile başladı. Ardından Kütahya, Çanakkale, Kırıkkale, Sivas, Azerbaycan, İzmir ve Çukurova yörelerine uzanarak birbirinden güzel türküleri seslendirdi.



İkinci bölüme ise koro Rumeli- Üsküp yöresine ait “Yıldız dağı işte da geldim” türküsüyle giriş yaptı ve sırasıyla Balıkesir, Kırım, Çorum, Malatya Kıbrıs, Elazığ ve Orta Anadolu parçası olan “Su gelir bulanarak” adlı parçayla tamamladı. Türkülerin beşi solo olarak söylenirken konserin sonunda koro üyeleri uzun süre alkışlandı.



Yoğun alkış ve istek üzerine Koro Müdürü Engin Birsen Çelik bir sürprizleri olduğunu açıkladı ve Koro Şefi Dr. Latif Durlanık seyirciler arasına alındı. Engin Birsen Çelik yönetimde koro üyeleri, şef Durlanık'a hitaben “Teşekkür ederiz hocam” adında bir teşekkür parçası seslendirdiler.