Başvurular, 28 Şubat Cuma gününe kadar yapılabilecek.



Bahçekapılı, 22 Kasım 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren "Türkiye Büyük Millet Meclisi Onur Ödülü Yönetmeliği" ile 2005 yılından beri verilmekte olan Üstün Hizmet Ödülü'nün kaldırıldığını, TBMM tarafından artık sadece Onur Ödülü'nün verileceğini ifade etti.

2014 yılı TBMM Onur Ödülü'nün "Milli Egemenlik Haftası" etkinlikleri kapsamında verileceğini, sürecin ilgili yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirten Bahçekapılı, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda; TBMM Onur Ödülü’nün; 'Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve tescil edilmiş üstün başarıları ile ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Türk vatandaşlarına' verilmesi öngörülmüştür. Onur Ödülü; para ödülü, başarı belgesi, heykel ve plaketten oluşmaktadır. Ödülün verilmesinde adayın bilimsel çalışmaları, sanatsal ve kültürel eserleri veya topluma fayda sağlayan faaliyetleri ile ulusal veya uluslararası alanda başarı göstermiş olması koşulu aranacaktır.

Başvurular 28 Şubat 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvurular, kurulumuz sekretarya hizmetlerini yürütmekle görevli Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na yapılacak olup; sürece ilişkin bilgiler, aşağıda belirtilen irtibat adres ve telefonlarından takip edilebilir: Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Sekretaryası. Ziyaretçi Kabul Binası 3. Kat No:304 Bakanlıklar–ANKARA.  Web: www.tbmm.gov.tr/kultursanat. e-posta : [email protected]"