Ondört filmin gösterime girdiği 25. Türk Sinema Günlerinde filmlere olan ilgi yine yoğundu. Her yıl giderek artan Fransız seyirci sayısıda Türk sinemasına olan ilgiyi bir kez daha ispatladı. Bu yıl Aralık ayında başlayacak 26. Türk Sinema Günlerin filmleri şimdiden merakla bekleniyor.

Programın son gününde saat 12.15’de Uğur Yücel’in ‘Soğuk’, 14.10’da Özcan Deniz’in ‘Su ve Ateş’, 16,10’da Uğur Yücel’in ‘ Benim Dünyam’, 18,15’de Tolga Örnek’in ‘Senin Hikayen’, 20,50’de Çağan Irmak’ın ‘Tamammıyız’ sinema filmleri beyaz perdeye geliyor.


Beş haftalık program içinde gösterime giren diğer filmler Mahmut Fazıl Coşkun’un ‘Yozgat Blues’, Fatih Akın’ın ‘Cenetteki Çöplük’, Kudret Güneş’in ‘ Bedianın İzinde’, Atalay Taşdiken’in ‘Meryem’ ve ‘Mommo’, Emin Alper’in ‘ Tepenin Ardı’, Pelin Esmer’in ‘Gözetleme Kulesi’, Sermiyan Mitayat’ın ‘ Hükümet Kadın’ oldu.


Strasbourg’ta Türkiye kökenli ve Fransız seyircisiyle filmlerin öyküsünü paylaşan  Yeşilçam’ın sanatçıları içinde Selma Ergeç, Beren Saat, Kudret Güneş, Kenan Doğulu, Atalay Taşdiken, Mahmut Fazıl Coşkun, Halil Kardaş, Cemal Okan, Ali Fidan, Tolga Örnek bulundu. Tarihi Odyssee Sinemasın yönetmeni Faruk Günaltay ‘ Türk Sinema Günlerine olan ilginin her yıl artması hepimizi sevindiriyor. Kültürümüzü, sinemamızı Fransada tanıtmak hepimizi mutlu kılıyor’ dedi.