SİVASLILAR KÜLTÜR SANAT VE YARDIMLAŞMA GECESİ

Almanya'nın Hamburg şehrinde " Engelliler için bir el de sen uzat" adıyla 13 Nisan günü düzenlenen Sivaslılar Kültür Sanat ve Yardımlaşma Gecesi'ne çok sayıda kişi katıldı. Sunumu gazeteci Nebahat Uzun'un yaptığı etkinlikte tanınmış halk ozanı Kenan Koçkaya, TRT sanatçısı Ali İbicek ve Seval Yavuz yöresel türkülerle sahne aldı. 


Almanya'nın vazgeçilmez tiyatro ekibi, Ulüm Tiyatro'nun Sivas şivesiyle "Bir Göç Masali" adlı oyunu ve birbirinden güzel skeçleri, geceye katılan izleyicileri kahkahaya boğarak, dakikalarca alkışlandı. 



Gece
de toplam 22 akülü engelli arabası ve yaklaşık 600 euro nakit para yardımı yapıldı. 
 
Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) Başkanı Ekrem Taştan, geceye katılanlara ve engellilere bağış yapanlara teşekkür ederek, hedeflerinde Sivas’a bir ambulans helikopter almak olduğunu belirtti. 

Muavin Konsolus Akçay, geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını temenni etti. Çevresinde ‘iyilik meleği’ olarak anılan Muazzez Demiryürek de, “Engelliler için ne yapılsa azdır. Toplumumuzun bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyorum” diye konuştu.

Foto: Kadir Taçgın