Hamburg'un St. Pauli semti St.Pauli Kilisesinde “Şarkıların arkasında” adı altında gerçekleşen müzik programı büyük beğeni topladı. Programa çok sayıda farklı uluslardan müziksever katıldı.

“Şarkıların arkasında”

SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Kazım Abacı'nın girişimleriyle sanatçıların nereden?, nasıl geldikleri?, sanata neden ilgi duydukları gibi konuları kapsayan özel durumları anlatılan programda bir proje için iki kamera ile çekim de yapıldı. Programda ilk olarak söz alan kilisenin Papazı, “Buraya belki ilk kez gelenleriniz vardır. St. Pauli Kilisesi insanlar hangi dinden, ırktan ve milletten olursa olsunlar herkese açıktır. Kilise çok zor şartlar altında inşa edilmiştir. Yoğun katılım sevindirici” dedi.

Sanatçıların hayatları

Gülsen Gülbeyaz'ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte sahne alan sanatçıların özel hayatlarını kapsayan bilgiler aktarıldı. Gecede söylenen şarkılarda çok özel ve güzeldi. Türkiye, Yunanistan ve Hamburglu sanatçıların müzikal buluşması oldu. Müziği, müzisyenleri bu şehre getiren bireysel dönüm noktalarını ve kendi hayatının kilit anlarını temsil ettiler. Ayrıca bu konser, müziği ve birlikte çalışılan bir film Hamburg'da kendi yollarını ve yaşamlarını izleyen film olacak.

Farklı dillerde

İki bölümden oluşan konserde sanatçılar Türkçe, Yunanca, Kürtçe, Ermenice, Azerbaycan gibi çok farklı dillerde parçalar seslendirdi. Etkinlikte Aşır Özek, Serap Mutlu Barak, Stella Tsianios, Turan Vurgun, Benjamin Stueck, Malte Stueck, Nilgün Aksoy ile Gülsen Gülbeyaz sahne aldılar. Sanatçılar farklı yörelerden oluşan muhteşem bir müzik programı sundu. Yoğun istek üzerine hep birlikte bir türkü daha okuyan sanatçılar müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG