Sakızlılar Ulusal Bağımsızlık Bayramı’nı kutladı

Vounaki Meydanı’na (Osmanlı döneminde Kılıç Meydanı) bakan Sakız Belediyesi’nin önünde düzenlenen resmi geçit törenine Ada Metropoliti Markos, Sakız protokolü ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous’un Amerika’da olması nedeniyle katılamadığı resmi geçit töreninde ulusal marşlar çalındı. İlkokul ve lise öğrencilerinin yürüyüşü ile başlayan resmi geçit töreni, ulusal kıyafet giymiş gençler ve son olarak da askerlerin yürüyüşüyle sona erdi.

AYNI ZAMANDA MÜJDE GÜNÜ

Gösterileri Yunanlıların yanı sıra adaya tatil için gelen bazı Türk turistler de izledi. Bağımsızlık mücadelesinin başlangıç gününü temsil eden 25 Mart, Yunanlıların milli bayramı olmasının yanı sıra dini açıdan da ‘Müjde Günü’ olarak kutlanılıyor.

BİR KUTLAMA DA İZMİR’DE YAPILMIŞTI

23 Mart’ta da Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ile eşi Nikos Stefanou Yunanistan'ın Ulusal Günü Kutlaması için İzmir Hilton Oteli’nde bir resepsiyon vermişti. Resepsiyona, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan da katılmıştı.

Fulya OMAÇ / SAKIZ ADASI - YUNANİSTAN