Fulya OMAÇ / Sakız Adası - YUNANİSTAN

SAKIZ ADASI ‘TRAVEL TURKEY İZMİR’ FUARI İÇİN GÜN SAYIYOR

Bu yıl 10-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Travel Turkey İzmir turizm fuarı, yaklaşık 30 ülkeden 1.000’e yakın katılımcı ve 30 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Yunanistan’ın İzmir’e en yakın komşusu olan Sakız Adası (Chios) ise her yıl olduğu gibi bu yıl da, yoğun bir katılımla fuarda yerini alacak. Adada Türklere verilen hizmete ise bir yenisi eklendi. Point Tours rahat iletişim kurmak için bir Türk cep telefon hattını devreye aldı..

İZMİR’DE KENDİMİZİ BİR DOSTUN YANINA GELMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ



İki yıl önce başlattığı bisiklet parkuru ve geniş çaplı bisiklet kiralama hizmeti ile farkındalık yaratan, geçtiğimiz yıl ‘5 kişilik apart + Araç’ paketini sezonuna göre 50 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunarak adada bir ilke imza atan adanın önde gelen seyahat acentesi Point Tours’un sahibi Kostas Moundros, Türk turistleri adalarında ağırlamaktan her zaman memnuniyet duyduklarını söyledi.


B
ir önceki dönemde Sakız Adası Belediyesi Turizm Geliştirme Komitesi Başkanı olan ve Türk - Yunan dostluğuna katkılarıyla tanınan Kostas Moundros, “İzmir’de olduğumuz her zaman bir dost, bir kardeş yanına geldiğimizi çok yakından hissediyoruz. Ne de olsa yemeklerimiz ve kültürümüz hemen hemen aynı. Adamıza kim gelirse gelsin eminiz ki çok eğlenecek, Sakız’ı unutamayacak” diye konuştu.

ALTERNATİF TURİZM SEÇENEKLERİ SUNUYORLAR



Point Şirketler Grubu yöneticisi Stamatis Moundros ise adadaki ‘Roket Savaşı’nın dünyada başka hiç bir yerde olmadığını ve mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: Sakız Adası deniz - kum - güneş dışında Türk turistlere ilginç gelen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki ilk etkinlik 31 Aralık’taki ‘Noel Vapurları’. Adada ayrı bir noel geleneği var. Eskiden çam ağacı yoktu, onun yerine noel vapurları vardı. Grupların yaptığı maket vapurlar caddelerde, sokaklarda gezdiriliyor. Uzun zamandır gerçekleştirilen bu geleneksel tören, bu noelde de yapılacak.



2016’ın ilk önemli eğlencesi ise Apokries Karnavalı. Tymiana köyü karnavalın en ünlü mekanı ama Mesta, Kardamila, Nehori, Volissos ve Elata’da da farklı etkinliklerle kutlanıyor. Karnaval izlemek için Avrupa’ya gitmenize gerek yok. Adanın en önemli etkinliği ise artık dünyada önemli televizyon kanallarının bile takip ettiği Roket Savaşı. Paskalya kutlamalarını artık herkes biliyor. Bu kapsamda Vrondatos’taki roket savaşı dünyada tek ve çok turist çekiyor. Tüm Türkleri bu birbirinden enteresan etkinlikleri görmek, eğlenmek için adamıza bekliyoruz. Adaya gelmeden önce başta araç rezervasyonu olmak üzere her türlü hizmet için bizi Türk cep telefonu 0553 124 27 27’den arayabilirsiniz.”

Sakız’da ada turlarından alternatif turizme. Otel rezervasyonundan araç kiralamaya kadar hizmet veren Point Tours bu yıl fuarda B Salonu E121 nolu stantta misafirlerini ağırlayacak.