Kentin St. Georg semtinde KunstRaum HasenStall adlı Sanat Salonu Ellmenreichstrasee 28, 20099 Hamburg adresinde düzenlenen açılış törenine her kademeden çok sayıda davetli katıldı.


Farklı renkler ve semboller

Törenin açılış konuşmasını yapan yetkili Andreas Düvel ve ressam Ayşe Kazcı yoğun katılımdan dolayı memnun kaldıklarını dile getirdiler. Andreas Düvel, farklı ressamların sergilerine yer verdiklerini ve bununla birlikte değişik kültürlerden olan ressamları biraraya getirip insanları sanatla kaynaştırdıklarının altını çizdi. Söz alan Ayşe Kazcı ise, yoğun çalışmaları sonucu farklı renkler ve sembollerden güzel eserlerin ortaya çıktığını kaydetti.


30'dan fazla tablo



Daha önce karma sergilere çok kez katıldığını belirten Kazcı, “Bu benim 6. kişisel sergim. Sergide 30'dan fazla değişik boyutlarda tablom bulunuyor. Son aylarda çok yoğun çalıştım. İlk kez değişik çalışmalar yaptım. Kırmızı, yeşil, mavi gibi güçlü ve koyu renkler kullandım. Sergide renk karmaşıklığına rağmen farklı insan sembollerine, insan figürlerini işledim. Bu renklerin derinliklerinde insan figürleri ve grafik ögeleri ve semboller soyutlanmıştır. Bunlar dönüşümlü hareket ettiği farklı kültürleri temsil etmektedir” dedi.


Mart ayına kadar sergi açık



Ressam Ayşe Kazcı, "Bireysel görüntüler tablolarda mevcuttur, ama aynı zamanda büyük bir mozaik parçası temsil ediyor" dedi. Materyal olarak ağırlıklı olarak pigmentler, akrilik kullanarak ve fotoğraf kağıdı, bez veya gazete kağıdı gibi diğer malzemelerle çalışmaları oluyor. Törende gitarıyla sanatçı Şener Yıldız söylediği Türkçe, Kürtçe parçalarla alkış toplayıp programa renk kattı.



Küba, Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs gibi bir çok ülkede sergilere katılan ressam Ayşe Kazcı'nın çalışmalarını yakından izlemek ve sergiyi gezmek isteyenler için sergi, 2 Mart 2016 tarihine kadar açık kalacağı ve isteyenlerin Çarşamba ile Pazar gününe kadar saat 16.00 – 22.00 arası sergiyi gezmeleri mümkün olacak.