ZÜLFÜ LİVANELİ BREMEN'DE KONSER VERECEK


 21-27 Ekim 2013 tarihleri arasında Bremen 'Türkeiwoche 2013' Kültürel etkinliklerde bu yıl Zülfü Livaneli ön plana çıkıyor. Hafta boyunca sanatçıyla bir okuma düzenlenmiş; son müzik çalışmalarının dinleyiciyle buluşacağı bir konser verilecek ve nihayat 40 yıllık muhalif sanatçı olarak Zülfü Livaneli'yi anlatan bir belgesel filmin Almanya prömiyeri yapılacak.

 

Hochschule Bremen ve Bremen Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türkiye Haftası" 21 Ekim günü başlayacak. Prof. Muhlis Kenter öncülüğünde düzenlenen haftada, farklı akademik konuların yanı sıra çok sayıda sanatsal etkinlik de yer alıyor. Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, gazeteciler Türkiye'yi yakından ilgilendiren konuları tartışacaklar.


ZÜLFÜ LİVANELİ HAMBURG'DA KİTAPLARINI İMZALAYACAK


 12 mart döneminin yılmaz sanatçısı Livaneli, darağacındaki Deniz Gezmiş için yakılan 'Şarkışla'ya düşürmesin / Allah sevdiği kulunu' türküsü ile tüm kamuoyunda tanınır olmuştu. Eski CHP Milletvekili sanatçı Zülfü Livaneli'nin sesi ve sazıyla yaygınlaşmış olan anonim türkü, Livaneli'nin İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olduğu dönemde aleyhine kullanılmıştı. 

Zülfü Livaneli, 24 Ekim Perşembe günü saat 19:00 ‘da Hamburg Etnografya Müzesinde bir söyleşi yapacak. Kitaplarından okumalar yaparak, söyleşi sonrası kitaplarını imzalayacak.
Adres: (U1) Rothenbaumchausse. 64 "Völkerkunde" Museum
24 Ekim Perşembe günü saat 19:00