Alman Sendikalar Birliği'nin (DGB) Hamburg binasındaki Klub adlı salonda, Avrupa Postası'nın 7 Ekim Pazar günü düzenlediği etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Etkinlik kısa bir süre önce Akciğer Kanseri'ne yenik düşerek yaşamını kaybeden Adem Sucu'nun üzerine yapılan bir sunum sonrası, 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Moderatörlüğü Erhan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği etkinlikte, yazar Selçuk Polat'ın yazdığı "Mahşerin Beyaz Atlısı" adlı kitaptan, FKF, Dev-Genç ve THKP-C Anıları, toplantıyı ilgi ile izleyen okurlara tanıtıldı.

Selçuk Polat

Dinleyicilerin yönelttiği sorularla devam eden etkinlikte, yazar Polat'ın geçmişte 'ideolojik olarak yetersizdik' ile 'sol içi şiddet' konusunda yaptığı özeleştiri dinleyicilerin alkışları ile destek buldu. 

Erhan Erdoğan

Marks-Engels ve birçok Alman felsefeciyi, Almanca kaynağından okuyarak okurla buluşturan Yener Orkunoğlu'nun 5 yılda yazdığını belirttiği "Marksizm, Milliyetçilik ve Demokratik Ulus" adlı kitabından özetler şeklinde okuduğu bölümler sırasında, 'Ulusların kendi kaderini tayini hakkı' konusunda ulus devleti olmayan İsviçre ve ABD örneğini vererek Stalin'i eleştirisi, etkinliğe katılanlar tarafından sessizce dinlendi.

Yener Orkunoğlu

Bağlama ve Gitar'da Yusuf & Friends, Saksofon Dinletisi ile de Cemalettin Zeyrek, etkinliği sonuna kadar izleyenlere Anadolu ezgilerinden demetler sundular.

İlgi ile izlenen etkinliğin sonunda yazar Yener Orkunoğlu ve Selçuk Polat okurlara kitaplarını imzaladı.