Mahmut Özkan


Etkinliklerin açılışı çocuk ve genç halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başladı. Ardından Murat Kagan Ergün (sitar, duduk), Nurullah Turgut (def,perküsyon), Mehmet Vefa Yamalak (santur) ve Hogir Göregen’den (tabla,def) oluşan dörtlü muhteşem bir enstrümental ziyafet verdi. Programa vize verilmediği için katılamayan Mizgin Tahir’in yerine sahneye çıkan Pervin Çakar dinleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

 

Etkinliğin ikinci gününde Birgitte Kiechle, gazeteci Nick Brauns, Gül Güzel, tarihçi Michel Knapp, insan hakları aktivisti Fuad Zindani ve Selma Scheele’nin katılımıyla bir panel yapıldı. Aynı gün Fuat Kav’ın aynı adlı kitabından uyarlanan ‘Mavi Ring’ adlı film gösterildi.

 

Üçüncü gün bir panel gerçekleştirildi. Panele HDP milletvekili Hasip Kaplan, sosyolog Nazan Üstündağ, gazeteci- yazar Murat Çakır, SPD’nin NRW Milletvekili Bernhard von Grünberg katıldı. Kürt sorunu üzerine anlatımların yapıldığı panelin ikinci bölümünde sorulan sorulara panelistlerin verdiği cevaplar ilgiyle dinlenildi.

 

Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu’nun da bir mesaj sunduğu dördüncü ve son günde ise yine bir müzik ziyafeti vardı.



Koma Şilan, Silbus u Tari, Agire Jiyan
gruplarının sahne aldığı bugünde söylenen stranlar eşliğinde çekilen halaylarla program sona erdirildi.