2011 yılında yapılan 16.Nürnberg Film Festivali'nde unutulmaz sanatçı Tuncel Kurtiz'de sahnedeydi.

11 gün sürecek festivalde 49 filmin gösteriminin yanı sıra çeşitli etkinlikler yapılacak. Festivalde Türkiye ve Alman kökenli 50 sanatçı hazır bulunacak. Festival Başkanı Adil Kaya ile Festival Yönetmeni Ayten Akyıldız bir basın toplantısı düzenleyerek festivalin program akışı hakkında bilgi verdiler.

 FATMA GİRİK VE EDGAR REİTZ'E ONUR ÖDÜLÜ

 13 Mart tarihinde açılış törenine katılacak Sanatçı Edgar Reitz’a onur ödülü verilecek. Törende Hülya Koçyiğit de hazır bulunacak. Türkiye sinemasının unutulmaz sanatçısı Fatma Girik ise onur ödülünü 22 Mart tarihinde yapılacak kapanış töreninde alacak.

 ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULACAK

 Festivalde 37'si gala olmak üzere toplam 49 film gösterilecek. Festivalde uzun ve kısa metrajlı film yarışması yapılacak. Bunun yanı sıra en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu seçilecek. Jürinin seçeceği filmler dışında Mahmut Tali Öngören ve Seyirci Ödülü verilecek.

 TÜRK SİNEMASININ YÜZÜNCÜ YILI DA KUTLANACAK

 Festival boyunca Türkiye sinemasının 100. yılı da kutlanacak. Muhsin Ertuğrul’un 1920 yılında Almanya’da çektiği siyah beyaz sessiz film “Kara Lale Bayramı” piyano eşliğinde seyirci ile buluşacak. Hülya Koçyiğit’in takdimi ile 1964 yılında Berlin Film festivalinde en iyi film seçilen  “Susuz Yaz” gösterilecek.

 50 TANINMIŞ SANATÇI GELECEK

 Film festivaline,Türkiye’den Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Demet Akbağ, Meltem Cumbul, Halil Ergün, Güven Kıraç, Uğur Polat, Ruhi Sarı, Sumru Yavrucak ve Uğur Yücel gibi 50’yi aşkın sanatçı katılacak. Festival filmlerin yanı sıra müzik ve çeşitli etkinliklerle renklenirken, Tuncel Kurtiz  özel bir programla anılacak.