Miralles Saal Devlet Gençlik Müzik Okulu'nda gerçekleşen konserde ünlü halk ozanı Neşet Ertaş türküleriyle anılırken türküseverler her yıl olduğu gibi bu yılda salonu son sandalyesine kadar doldurdu.

Neşet Ertaş türküleri

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın “Gönül Dağı” adlı Kırşehir yöresine ait parçayla başladı. Haldun Alay yönetiminde koro “Atladım Girdim Bağa” Burdur yöresi, Bursa, Gaziantep, Kars gibi birçok yöreyi türkülerle gezdirdi. Özlem Uçarlar, Kotaro Yuzawa, Serap Canbulat ise söyledikleri solo türkülerle adeta dinleyenleri mest ettiler.

Türkülerle adım adım gezdiler

Serap Çelimli Babacan ve Afşin Batur Eyigün'ün sunduğu konserde koro üyeleri batıdan doğuya, güneyden kuzeye Türkiye'nin dörtbir yanını birbirinden güzel türkülerle gezdirdiler. Programın ikinci bölümünde TRT'den gelen misafir sanatçı Necmi Kıran koroyu yönetti ve koro Trabzon yöresinin “Gemiler Giresun'a” adlı parçayı seslendirdi. Neşet Ertaş'ın “Neredesin Sen” adlı parçası yoğun alkış alırken, “Kınıfır Bedrenk Olur” türküsüne de türküseverler eşlik ettiler.

Ayakta uzun süre alkışlandı

Çoğunun gençlerden oluşması ve genç yeteneklere yer verildiği görülen koro üyeleri söyledikleri türkülerle programın sonunda uzun süre alkışlandılar. Yoğun istek üzerine koro bir parça daha seslendirdi ve alkışlar salonu inletti. Programın sonunda koro şefi Haldun Alay emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Koro üyeleri

Haldun Alay yönetiminde orkestra şu isimlerden oluştu: Ayşe Naz Özmen, Abdullah Akar, Sinem Özmen Candeniz Eroğlu (Bağlama), Emre İşlemecioğlu (Bas Gitar), Halis Gülender (Ritim), Hüseyin Yalçın (Kabak Kemane), Naim İyigün (Klarnet), Özhan Yavuz (Uzun Sap Bağlama), Sahibe Kardeş (Ritim) Serap Canbulat (Bağlama & Cura), Veysel Ataş (Ritim) ve Yücel Erbasan (Nefesli). Koro üyeleri: Ayşen Yılmaz, Cavide Şanlı, Ecem Dağarslan,Esra Yıldıztekin, Ezgi İşlemecioğlu, Fatma Özmen, Funda Acar Günay, Hatice Naz Saraç, Hatice Yalçın, Hatice Yıldıztekin, Mukadder Ekin, Nurhan Yavuz, Özlem Özçep, Özlem Uçarlar, Serap Candan, Sibel Eyigün, Zerrin Doğan, Ayhan Doğan, Ferit Kotan, Hasan Eyigün, Nevzat Eröksüz, Mustafa Soysal, Kotaro Yuzawa ve Köksal Erdal.