Essen'in ünlü Salonu Grugahalle'de gerçekleştirilen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, sanatçılar Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Tarık Akan, Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Sunay Akın, Levent Üzümcü ve salonu dolduran yaklaşık dört bini aşkın vatandaş katılımıyla Nazım Hikmet 114. doğum yılında, şiirlerle anıldı.



Tiyatrocu Levent Üzümcü'nün sunduğu Nazım Hikmet Anma etkinliğinde, Can Dündar tarafından hazırlanan Nazım Hikmet Belgeseli salonda izletildi.

Programda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk dilinin görkemli şairi, mavi gözlü devi yani Nazım Hikmet'i anıyoruz. Büyük şair Nazım Hikmet dün yaşadı, bugün de yaşıyor, gelecekte de yaşayacak. Sadece yaşamıyor, Nazım Hikmet aşklarımıza, sevdalarımıza ve hayallerimize, tercüman oluyor“ dedi.



Türkiye'den davetli olarak etkinliye katılan ve tek tek sahneye çıkan sanatçılar, Nazım Hikmet'i, şiir okuyarak ve fikirlerinden örnekler anlatarak andı.



CAN DÜNDAR'IN MESAJINI EŞİ DİLEK DÜNDAR OKUDU


Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, Can Dündar'ın yazdığı mesajı okudu. Programın son bölümünde Kardeş Türküler Grubu, bir konser verdi.