Çok dilli muhteşem konser büyüledi

Hamburg'da Müzik Akademisi Emma, Doğu Akdeniz Müziği Akademisi ve kısa adı ARGOS tarafından düzenlenen konserde icra edilen farklı müzik cihazlarından müzik ve çok dilli söylenen parçalar dinleyenleri büyüledi.

Müzede konser verdiler

Kentin Altona semtinde Museumstrasse 23 adresinde bulunan Altonaer Müzesi Salonu'nda gerçekleşen konsere başta Almanlar, Türkler olmak üzere çok sayıda farklı uluslardan müziksever katıldı. Turan Vurgun, Abdurrahman Gülbeyaz, Aeman Alganbre, Enis Arslan'dan oluşan grup alkışlarla sahne aldı.

Müzik yolculuğu üzerine bilgi

Grup, konserde kullanılan klasik vurmalı çalgılar, ritm, tef, darbuka ney gibi farklı müzik cihazlarının nerede hangi bölge müziklerinde kullanıldığı üzerine bilgiler aktararak Doğu Akdeniz yolculuğuna çıktı. Yolculuk esnasında Türkçe, Kürtçe, Yunanca ve Arapça dillerde Turan Vurgun'un söylediği parçalar yoğun ilgi buldu.

İki bölümden oluştu

Muhteşem salonda farklı dillerden ve farklı kültürlerden biraraya gelen müzikseverler unutamayacakları güzel müzikli saatler yaşadı. İki bölümden oluşan konserin sonunda sanatçılar uzun süre alkışlandı. Yoğun istek üzerine grup bir parça daha seslendirdikten sonra konseri alkışlarla ve büyük bir başarıyla tamamladı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG