Ankara Tiyatro Fabrikası, "Müfettiş" oyunuyla Bremen ve Delmenhorst’taydı.

Doğu Akdeniz Aleviler Birliği Delmenhorst Şubesi ile Bremen Tiyatro Severleri'nin davetlisi olan tiyatro grubunun sergilediği oyun, izleyiciyi 2,5 saat boyunca kahkahalara boğdu.

Ünlü Rus yazar Gogol'un aynı isimli romanından Yılmaz Demiral’ın uyarladığı oyunda kültürel ve toplumsal yozlaşma kara mizah yoluyla anlatılıyor.

OYUNCULAR VE İZLEYİCİLER DERNEK LOKALİNDE SOHBET ETTİ

Oyundan sonrası gün Ankara Tiyatro Fabrikası oyuncuları ve Doğu Akdeniz Aleviler Birliği üyeleri dernek binasında kahvaltıda buluşup hem oyun hakkında hem de Türkiye gündemi hakkında bol bol sohbet etme imkânı buldular.

İkınci kez Delmenhorst'da gösteri yapan Ankara Tiyatro Fabrikası oyuncuları, şehirden ayrılırken seneye de bir oyun sergilemek üzere dernek yöneticileriyle sözleşti.

BREMEN TİYATRO SEVERLERİ ORGANİZE ETTİ

24 Şubat Pazar günü ise oyun Bremen'de sahnelendi. Buradaki organizasyonu gerçekleştiren Bremen Tiyatro Severleri, "halk için sanat" yapmayı şiar edinmiş tiyatro gruplarını Türkiye'den, getirme amacıyla iki yıl kadar önce kurulmuş. Buradaki gösterimde de Müfettiş’e ilgi büyüktü. Türkiye kökenli milletvekilleri, çeşitli sosyal dernek, kurum ve temsilcilerin katılımıyla Bremen’de canlı bir tiyatro akşamı yaşanmış oldu.

3 MART'TA HAMBURG'DA SAHNE ALACAKLAR

Ankara Tiyatro Fabrikası’nın Almanya gösterileri Bremen’den sonra Hamburg’da devam edecek.

Hamburglu tiyatroseverler, Müfettiş oyununu 3 Mart Pazar akşamı Schule Bahrenfelder Strasse’de izleyebilirler.