Beş yıl önce kurulan Hamburg Bergedorf'taki Menekşe Korosu'nun yeni yıl konseri büyük ilgi gördü.


Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz'ın kurduğu ve müzik yönetmenliğini kanun üstadı Turan Vurgun'un yaptığı 31 kişilik koronun Bergedorf ilçesindeki Haus im Park kültürevinde verdiği konseri, yarısı kadarı Alman olmak üzere yaklaşık 400 kişi izledi.


Konserden bir saat önce salonun lobisinde düzenlenen geleneksel çay saatinde misafirlere çay ve kurabiye ikram edildi. Çay saatinde konuklar birbirleriyle tanışıp, sohbet etme imkanı buldu.



Fegebank: “Müzik uyumda çok etkili”


Güngör Yılmaz, Menekşe Korosu hakkında salonu dolduran dinleyicilere bilgi verirken, “Hamburg'un içinde barındırdığı farklı müzik kültürleri yaşatmak ve tanıtmak ana hedefimiz. Bu nedenle başından beri okuduğumuz şarkıları Almancaya çevirip, metni fona yansıtıyoruz. Bu yıl ilk kez Thalia Tiyatrosu ile işbirliğine gittik. Değerli tiyatrocu arkadaşlarımız Oda Thormeyer ve Tilo Werner, Orhan Pamuk'un Kar kitabından seçtikleri bölümleri, okuduğumuz parçalarla harmanlayarak parça aralarında tiyatral okumayla sizlere sunacaklar. Bu ortak çalışma bir ilk ve böyle sanıyorum son olmayacak” dedi.


Çok sayıda izleyici ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin keyifle izlediği konserin açılış konuşmasını Hamburg İkinci Belediye Başkanı ve Bilim, Araştırma ve Eşitlik Senatörü Katharina Fegebank yaptı. Müziğin kültürleri birleştirici etkisine vurgu yapan Fegebank, “Çok sayıda mültecinin ülkemize geldiği bugünlerde, farklı kültürleri kaynaştıran, barış, dayanışma ve hoşgörü mesajları bu tip etkinliklere çok daha fazla ihtiyacımız var. Müzik en az spor kadar toplumumuza yeni katılanlara uyum yolları açan bir kapıdır” dedi.



Dinleyiciler bis istedi


Koro üyeleri Aycihan Gani, Firdes Çakmak, Flora Abedinpour, Gülcihan Bozkurt, Gülseren Kaya, Güngör Yılmaz, Nermin Yıldırım, Nuran Gül Ayhan, Şadiya Yıldırım, Seher Koçoğlu, Selma Diker, Yasemin Noorbin, Yüksel Buzoğlu, Zeynep Arslan, Ahmet Irmak, Cemal Önal, Cihan Yıldırım, Hüseyin Yılmaz, Korkut Medoğlu, Lütfi Aslan, Süleyman Kaba, Şakir Ün ve saz heyeti Turan Vurgun (kanun), Enis Arslan (ney), Adnane Holoui, Alican Yılmaz, Furkan Kemer (keman), Bülent Kurtuluş ve Erhan Kemer'den (perküsyon) oluşan Menekşe Korosu, iki bölümden oluşan konserde Turan Vurgun yönetiminde aylarca üzerinde çalıştığı parçaları büyük bir başarıyla seslendirdirerek dinleyicilere keyif verdi.



Şarkı aralarında Thalia oyuncuları esprili bir dille parçaları Almanca olarak yorumladılar. Konser dostluk ve birlik mesajı veren “Hayat Bayram Olsa” ile şarkısıyla son buldu. Turan Vurgun ve ekibi dakikalar süren yoğun alkış üzerine bir bis yaptılar.