Tek Türkiye kökenli koro

Kanun üstadı Turan Vurgun yönetimindeki Menekşe Koro, Korolar Birliği ve Körber Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Koro Festivali'ne katılan, tek Türkiye kökenli oldu. Üç gün süren ve toplam 18 koronun katıldığı festival Bergedorf ilçesindeki Haus im Park adlı kültür merkezinde yapıldı. Çok farklı tarzlardaki korolar arasında 2011'de Güngör Yılmaz tarafından kurulan ve Turan Vurgun'un yönettiği Menekşe Koro da sahne aldı. Festivalin son gününde sahneye çıkan 23 kişilik koro büyük beğeni topladı.

Kardeşlik ve barış mesajı



Şarkıları okumaya başlamadan önce salonu dolduran dinleyicilere şarkı sözlerinin Almanca tercümesi dağıtıldı. Koronun kurucusu ve aynı zamanda Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili Güngör Yılmaz, koro hakkında bilgiler verdi. Ardından koro aralarında “Dağlar dağlar”, “Aşkım bahardı” ve “Gül dudaklım” gibi parçaların da bulunduğu festival repertuvarını seslendirdi. 

Uzun süre alkışlandı



Koro son parça olarak kardeşlik ve barış mesajları veren “Hayat bayram olsa”yı okudu. Yılmaz, şarkıya başlamadan önce şarkıda ifade edilen duyguları Hamburg, Almanya ve tüm Dünya için dilediklerini söyledi. Ardından el ele vererek hareketli şarkıyı coşkuyla seslendiren koro parça bittiğinde dinleyiciler tarafından uzun uzun hararetle alkışlandı.