Bilim-kurgu ile romantik komedi türlerinin karışımı olan ‘Leon Ölmeli’, kurtuluşu olmayan bir hastalığa yakalanan Leon’un, ölümü yenmek için bir makine icat etmesi üzerine kurulu.

Leon, bütün düşüncelerini bu makineye aktararak ölümsüzleşmeyi başaracak olsa da icadının dünyanın geleceği üzerindeki korkunç etkilerini öngöremez. Oysa gelecek yüzyıllarda bu makine, insanlığın sonunu getirecektir. Bunu engellemek isteyen özgürlük savaşçısı Aqua, gelecekten bugüne gelerek Leon’u durdurmaya çalışır. Ancak âşık olduğu Leon’u öldürmeyi bir türlü başaramayınca başka özgürlük savaşçıları ve özgürlük savaşçılarının peşindeki devlet güçleri de aynı zaman yolculuğuna atılacaklardır!

2016 yazında Hamburg’da sıfır bütçeyle çekilen film, internette çeşitli sinema sitelerinde olumlu eleştiriler almış: “Terminatör’ün felsefi versiyonu,” “Terminatör ile Sil Baştan’ın [Eternal Sunshine of the Spotless Mind] karışımı” ve “baştan aşağı ironi yüklü olan epeyce eğlenceli bir film, üstelik bütün Terminatör referanslarına rağmen son derece orijinal”.



‘Leon Ölmeli’yi ilginç kılan bir başka yönü sıfır bütçeyle, tamamen oyuncu kadrosu ve teknik ekibin kendi çabaları ve fedakârlıklarıyla çekilmiş, kurgusundan müziğine, kostümünden afişine ve tanıtımına kadar her şeyiyle bir gönül işi olması.

Lars Kokemüller’in altıncı uzun metrajlı filmi olan ‘Leon Ölmeli’nin başrollerinde, Lars’ın ‘Zeckenkommando’ filminde de oynayan Philip Spreen ile televizyon filmlerinden tanıdığımız Türkiye kökenli oyuncu Nisan Arıkan var.

‘Leon Ölmeli’ hakkında kısa kısa:

Orijinal adı:

Leon muss sterben

Yönetmen:

Lars Kokemüller

Oyuncular:

Nisan Arıkan, Philip Spreen, Ebba K.S. Ekholm, Alexander F. Obe, Viktoria Steiber, Dustin Leitol, Christoph Hars

Kamera:

Christian Grundey

Ses:

Jens Holzheuer

Müzik:

Lars Kokemüller

Türü:

Bilim-kurgu, komedi, romantik komedi

Süre:

90 dakika

Prömiyer:

19 Ocak Perşembe, 22:30, zeise kino, Altona, Hamburg

Trailer:

http://www.zeise.de/film/1558