Gönül Yarası filminde söylediği Hejiroke (İncir Ağacı) şarkısı ile ilk kez kalpleri fetheden, Kürtçe müziğin dünyadaki başarılı temsilcilerinden Aynur Doğan, Hamburglulara unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı. 

Winterhude semtindeki tarihi Kampnagel salonunu hınca hınç dolduran 500'den fazla izleyicinin karşısında şarkılarını yüksek bir performans ile söyleyen Aynur Doğan'a, Alex Simu (Klarnet), Manuel Lohne(Bas, gitarve Franz von Chossy (piyano) sahnede eşlik etti. 

Kürt müziğinin bir süredir Avrupa'da yaşayan yıldızı Aynur'un, sahnede bir buçuk saat süreyle ağıt şeklinde söylediği ezgilerindeki, hüznü, isyan ve umudu birarada görmek, salondaki çoğunluğu genç ve kadın olan izleyicilerin alkışları ile desteklendi.  

İzleyicilerden gelen yoğun istek üzerine Aynur'un bir kere bis yaptığı konserde söylenen şarkılar arasında, “ Xeriv", "Qumrike", "Hejiroke" (İncir Ağacı), “Malan Barkir", "Berivane”, “Ehmedo” , "Kece Kurdan" (Kürt Kızı) ve "Gurbet Elde" yer alıyordu.

Aynur Doğan, Hamburg’dan sonra Fransa, İsviçre ve Norveç üzerinden Avrupa turnesine devam ediyor. 

Almanya, Fransa, İsviçre, İngiltere, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerde Kürtçe müziğin evrensel sesi olarak tanınan Aynur Doğan’ın yer aldığı 9 albüm bulunmaktadır. 

Aynur Doğan’ın en çok bilinen ve sevilen şarkıları arasında Hejiroke (İncir Ağacı), Keçe Kurdan (Kürt Kızı), Min Digo Mele, Bir gönüle aşk girince gibi eserler yer almaktadır.