Mustafa Akpolat




Etkinlikte yapılan konuşmalardan sonra, Aşır Özek ve Bağlama Kursu Öğrencileri, Şener Yıldız ve Gitar Kursu Öğrencileri, Okan Ölmez, Bektaş - Ertuğrul ve Amatör sesler sahne aldılar. Girişin ücretsiz olduğu ve Halaylarla devam eden etkinlik, akşamın geç saatlerine kadar devam etti. 

Etkinliğin organizesinde yer alan Birsen Gültepe; ''Her şeyin bir birine karıştığı, bireyselleşmenin en acımasız şekilde kendini dayattığı bir sürede yeni bir 'Yol' un mümkün olduğunu hem kendimize hemde içinde yaşadığımız topluma göstermek için, kollektif  aklı ve çalışmayı öne çıkarmak için 'Yol' Kadın İnsiyatifi dedik ve yola çıktık. İçinden geldiğimiz ve içinde yaşadığımız toplumda her gün karşılaştığımız zorluklara ve haksızlıklara karşı durmak için, öncelikle insan olmamızdan, özelinde ise kadın olmamızdan kaynaklı sorunlara ortak çözümler üretmek için, bir araya geldik.Tabii ki var olan yapılanmalarla yada derneklerlede çalışmamız mümkündü, ancak kendi çıkışı ile çelişen üretmekten ziyade tüketen kendisini bitiren bir takım yapılanmalarla bu mümkün olmayacaktı. Onun için kendi yolumuzda yürümeliydik.''dedi.Gültepe, daha  öncede benzeri bir etinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Halil Orhan şu görüşlere yer verdi. ''Gelenekselleşmeye doğru ilerleyen semt etkinliğimizin her geçen yıl  farklı dillerden, renklerden inançlardan ve farklı kültürlerden  emekçilerle birleşip zenginleşerek  sıcak dostça buluşmalar olacağına inanıyoruz. Dünyaya açılan kapılarıyla bir metropol kent olan Hamburg'da 180 farklı etnik köken ve kültürden insan yaşamaktadır. Biz diyoruz ki, bunların hiç biri diğerinden daha üstün değildir. Hiç birinin varlığı diğeri için sorun olmaz. (...)  Elbetteki Entegrasyon veya kaynaşma, bir süreç işidir. Bu sürecinde iki tarafı vardır. Sürecin olumlu anlamda hızlandırılması, hem  göç alan  ülke halkının ve hemde göçmen kökenlilerin karşılıklı ödevlerini yerine getirmesiyle mümkündür. Ama aynı zamanda  kaynaşma, eşit haklar ve fırsatlar eşitliği ikliminde serpilip gelişebilir. Karşılıklı saygı ve kabüllenme de kültürlerin üzerinde gelişeceği zeminlerdir. Çok kültürlülük iki  tarafı keskin bir bıçak gibidir. Eşitlikçi temelde uygulandığın da, barış ortamı sağlar, dostluğu geliştirir. "

 


Ömer Gültepe ise, Oluşumun bünyesinde, Kadın çalışmaları, Dikiş, nakış kursu, birlikte kahvaltı, Saz kursu, Gitar kursu, Bilgisayar kurslarının olduğunu ayrıca, Resim kursu, İngilizce kursu, futbol ve Kütüphane oluşturmak, kitap bağışı  gibi çalışma ve etkinlikleride planladıklarını belirtti.