Freiburg kentinin Rust kasabasında yapılan ödül törenine bin 500'den fazla davetli katıldı. İş, sanat, siyaset, şov, spor dünyasının tanınmış isimleri Avrupaparkı’nda biraraya geldi. Giriş ücreti 290 Euro olan ödül töreninde uluslararası tanınmış müzik gruplarının konseri, ışık, lazer gösterileri töreni izleyenlere unutulmayacak bir gece yaşattı. Yaklaşık dört saat süren programda değişik kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. Ödül törenine katılan sanatçı, davetliler 82m. uzunluğundaki kırmızı halıda  280 basın mensubun objektifine poz verdi.

 

Almanya'yı kahkaya boğan komedyen, stand-up sanatçısı Bülent Ceylan’a komedi dalında 'Radio Regenbogen Award 2013' ödülü verildi. Alman RTL televizyonunda değişik komedi, şov programıyla ünlenen komedyen Bülent Ceylan'a ödülünü tanınmış şarkıcı, müzik yorumcusu Xavier Naidoo takdim etti. Komedi ödülünü alan Ceylan konuşmasında herkese teşekkür edip salonu tıklım, tıklım dolduran davetlilere anlamlı bir mesaj gönderdi. Sanatçı Ceylan ilk başta sahnede kendisini tanıttı. Ceylan “Belki beni tanımayan veya RTL tv. izlemeyen olabilir ben Mannheim'liyim bir yanımda Boğaz'dan geliyor yani babam Türk, annem Alman. Ben iki taraflıyım. Geçen yıl babamı kaybettim. Benim için çok zor oldu. Herkes şov programımın devam etmesini istedi. Hayranlarımdan çok destek aldım.  Yabancı düşmanlığı, ırçılara karşı duralım. Herkes farklı olsa'da eşit'tir. İnsandır” dedi.

Ceylan konuşmasını ödül için başta Regenbogen Radyosu ve hayranlarına  teşekkür ederek kapattı. Komedyen Ceylan kısa şov, stand-up bölümünde Mannheim-Baden yöre şivesiyle yaptığı esprileri, mimikleri Türk-Alman kültür farklılıklarını mizahi üslupla yorumlaması salonda davetlileri kahkaha tufanına tuttu.

DHA’ya konuşan Ceylan ödülün kendisini onurlandırdığını, yoğun ilgiden memnun  ve çok mutlu olduğunu yineledi. Güney Almanya bölgesinin en büyük şovuna dönüşen 'Radyo Regenbogen Award' ödül töreninde radyonun program müdürü ve başkanı Klaus Schunk konuşmasında “Bu zengin törenle bize destek olan herkese dinleyicilerimize layık olmaya çalıştık” diyerek gösterilen ilgiye teşekkür etti. Töreni sunan Mike Diehl’in ödül töreninde sanatçılarla şarkılarında düet yapması büyük alkış topladı.

 

Ödül kristal, 24 ayar altın kaplama

 

16 yıldır verilen ödülleri alan ünlüler arasında Bonnie Tyler, BAP, Boney M, Chris de Burgh, Michail Gorbatschow, Hot Chocolate, Tom Jones, Dr. Helmut Kohl, Scorpions,  gibi tanınmış ünlü isimler bulunuyor. Üç kristalin birleşimiyle üzerinde gökkuşağını andıran 24 ayar altın kaplama beş şeritli ödülü,  uluslararası tanınmayanlar kategorisinde Danimarkalı müzik grubu 'Lukas Graham', dinleyici ödülü  2012 Eurovision Şarkı yarışmasında İsveç'i temsil eden 'Loreen'e verildi.

Medya kadını kategorisinde Alman aktris Barbara Schöneberger, medya adamı kategorisinde  Alman ZDF kanalında 'Bahse varmısın?' (wetten das) program yapımcısı, sunucusu Markus Lanz ödülünü programın ilk yapımcısı Alman tv. efsanesi çok sayıda eğlence programları hazırlayan Frank Elstner'in elinde aldı. 2012 yaz şarkısı ödülünü Hamburg'lu şarkıcı 'Kris', en iyi müzik grubu 'The BossHoss', en iyi müzik şov ödülü müzik grubu 'Floyd Reloaded', yeni müzik dalında 'Glasperlenspiegel', en iyi sanatçı Hollanda'lı Caro Emerald, yaşam süresi dalında 'Mike& The Mechanics' müzik grubu ödül alanlar arasında bulundu.

11 kategoride verilen ödül töreninde müzik grupları verdikleri konserle davetlileri adeta coşturdu. Törene gelen ünlüler arasında Nina Eichinger, Simon Gincberg, Johannes B. Kerner, Michaela May, Vera Int-Veen, Frank Elstner, Birgit Schrowange, Sonya Kraus, Xavier Naidoo, Alexander Hold, Sky du Mont, Franziska van Almsick, Reiner Calmund gibi çok sayıda tanınmış  isim bulundu.