Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'in Güler'in siyah beyaz İstanbul fotoğrafları Yunus Emre Enstitüsü'nün Köln'deki merkezinde sanatseverlerle buluştu. Hagen Osthaus Müzesi Müdürü Dr. Tayfun Belgin, Almanca yaptığı konuşmada Ara Güler'in fotoğraflarını sanatseverlere anlattı.

Dr. Belgin, "İstanbul'un Gözü" olarak tanınan fotoğrafçının 1928 yılında doğduğu İstanbul'u, yakaladığı fotoğraf karelerinde en iyi şekilde yansıttığını belirtti. Ara Güler'in 1962 yılında "Master of Leice" ödülü aldığını, Türkiye'de ise 2000 yılında "Yüzyılın fotoğrafçısı" seçildiğini dile getiren Dr. Tayfun Belgin, "Sanatçının fotoğrafları New York Modern Sanatlar Müzesi, Paris'te Galeries Nationales du Grand Palais gibi dünyanın önemli müze ve sanat galerilerinde sergilenmiştir. Washington, Kopenhag, Düsseldorf, Londra ve Frankfurt eserlerinin önemli duraklarından bazıları olmuştur" dedi.

Enstitünün Köln Müdürü Dr. Yılmaz Bulut ise, "İstanbul'un bu çarpıcı ve büyüleyici manzaraları Ara Güler olmasaydı saklı kalacaktı. Sanatçının mahirliği, tekniği ve ustalığı ile çektiği büyüleyici fotoğraflar bize adeta hediye edilmiş durumda. Biz de İstanbul'un kardeş şehri Köln'de bu büyüleyici fotoğrafları buradaki sanatseverler ile buluşturduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Sergi 24 Ocak 2016 tarihine kadar açık kalacak.